Kotkan ninja sekä kurpitsapää

Shock ja Kaamio-lehdistä tuttu kotkalainen Tuukka Sinisalo (s. 1987) on koonnut parin viime vuoden sarjakuviaan yhteen, ja tuloksena on flip-book Hra Paha Kurpitsapää / Arkininja. Eli kun käännät lehden ympäri, luet toisen sankarin seikkailun. Keskiaukeamalla hahmot kohtaavat hyvän pahuuden ja pahan hyvyyden merkeissä. Ohut läpyskä on tyylilajiltaan absurdia huumoria

Sinisalo ilmoittaa vaikutteikseen amerikkalaisia underground- ja goottisarjakuvan nimiä, mm. Crumb, Shelton, Bagge, Vasquez. Suomalaisuus tässä kuitenkin eniten näkyy. Tuukka on hyvä piirtäjä, joka kompensoi ideoiden ei-omaperäisyyttä.

Arkininja tuo mieleen, uskokaa tai älkää: Ne Kilpikonnat. Lyhyemmät tarinat toki luovat eri tyypin huumoria.

Jos leffassa ei saa katsoa Kurosawaa rauhassa, niin silloin ninja tekee pahaa. Kurpitsapään hahmo tuo taas mieleen Neil Gaimanin Pumpkinheadin, vaikka Hra sortuukin enemmän väkivaltaan. Ei näiltä mielleyhtymiltä voi välttyä.

Vakavampiakin sarjoja Tuukka tekee, niitä on vuorossa varmasti myöhemmin. Seurataan tilannetta.

Monistejälki on tällä kertaa yllättävän hyvää. Kannet ovat vähän paksumpaa paperia, mitä voi suositella muillekin omakustanteiden tekijöille.

Hra Paha Kurpitsapää / Arkininja
Omakustanne
Nidottu, 16 s., A5, mustavalkoinen
Hinta 1 euro Helsingin sarjakuvafestivaaleilta syyskuun viimeisenä viikonloppuna, tilattuna toinen euro päälle.
twistedheart.net
Kvaakin foorumilla voipi viritellä keskustelua.

Kuvan saat klikkaamalla näkyviin suuremmassa koossa.