Disney palaa sittenkin perinteisen näköiseen animaatioon

Disney-yhtiö ilmoitti taannoin Lehmäjengin olevan viimeinen 2D-animaatio, ja vastedes tehtäisiin vain 3D-tietokonepiirrettyjä. Heinäkuun 2006 Comic-Conissa ilmoitettiin että seuraava perinteisen tyylinen kaksiulotteinen, musiikkipitoinen, filmi on valmisteilla. Sammakkoprinsessan ensi-ilta olisi ilmoituksen mukaan vuonna 2008. Kysessä on vanha tuttu satu sammakosta joka muuttuu prinssiksi saatuaan suudelman prinsessalta. Sukupuoliroolit on tällä kertaa vain käännetty nurin.

Ohjaajina ovat Pienen Merenneidon ja Aladdinin ohjanneet Ron Clements ja John Musker. Musiikin elokuvaan säveltää Oscar-palkittu Alan Menken.

Tietokonepiirretty kyseessä on silti, kuten viime vuosina ennenkin. Vanha 2D-digitaalitekniikka vaihdetaan nyt uudempaan.

Darkhorizons.com

2 vastausta artikkeliin “Disney palaa sittenkin perinteisen näköiseen animaatioon”

  1. Näinhän siinä sitten kävi, kun WDC meni ja osti Pixarin vaivaisilla 8 miljardilla dollarilla. Animaatio-osaston uusi päällikkö, John Lasseter pisti samantein poikki Disneyn yksin hahmotteleman Toy Story kolmosen teon, kuin myös Elton John -animaatiomusikaalin (mistä kiitos). Lasseter ilmoitti lisäksi piirrosanimaatioiden teon jatkuvan Disneyllä: ”Kyse ei ole toteutustekniikasta vaan tarinoiden laadusta!”

  2. Viimeisten tietojen mukaan Sammakkoprinsessa sijoittuu 20-luvun New Orleansiin ja sankarit ovat mustia. Ensi kerran Disney-elokuvassa.

    Vuosi 2008 lienee liian optimistinen arvio ensi-illalle kuitenkin.

Kommentit on suljettu.