Sikaa survotaan taas luuriin

Helsingin Sanomien verkkosivujen kylkiäisenä toimiva WAP-sivusto aloitti viikonloppuna kampanjan palvelupakettinsa markkinoimiseksi. Tilaajille on luvassa uutisten ja sään kyytipojaksi Viiviä ja Wagneria.

Käyttäjä voi ostaa lukuoikeuden Hesarin päivittyvään WAP-palveluun 2 tunniksi tai 7 vuorokaudeksi. Kustannuksia laskiessa kannattaa huomata, että GSM-operaattori perii vielä lisäksi datasiirtomaksun. Jussi Tuomolan hittisarja Viivi & Wagner on nyt siis kokemassa jo toista langatonta tulemistaan.

Ilkka Ahtokivi kirjoitti asiasta Verkkouutisten sivulla 26.11.1999 näin:
”Viivi & Wagner alkaa ilmestyä ensimmäisenä sarjakuvana maailmassa myös WAP-matkapuhelimissa. Viivi & Wagner ilmestyy Soneran WAP- ja Internet-palveluna viidesti viikossa. WAP-sarjakuva on osa operaattorin uutta Zed -mobiiliportaalipalvelua.”

Tuolloin Sonera ja Zed olivat kauniisti sanottuna edellä aikaansa, ja kokeilu jäi vain muutaman kuukauden mittaiseksi. Nyt kun palvelun teknisestä toteutuksesta vastaa LT Linkkitehdas Oy, on useampikin syy odottaa kännykkäsarjakuvalle parempaa menestystä.

– Palvelun takuumiehenä on yksi Suomen arvokkaimmista mediabrändeistä (HS), joka maksoi oppirahansa pari vuotta sitten yrittäessään lanseerata ensimmäistä WAP-portaaliaan, 2ndhead.comia.
– Sisällön hinta pysyy kuluttajan sietokyvyn rajoissa. Wap-puhelimet toimivat nykyään myös edullisemman datasiirtovaihtoehdon, GPRS:n kautta.
– Multimediastandardoiduissa (MMS) puhelimissa näytön värimäärä ja tarkkuus riittävät sarjakuvan esittämiseen. Neljä vuotta sitten Viivin muodot pikselöityivät Nokian ”banaanin” (7110) yksivärisessä näytössä lähes tunnistamattomiksi, ja stripin lukeminen oli muutenkin konstikasta.

Ilmaiseksi, ja WAPia helpommassa WWW-ympäristössä, Juban sarjakuvia voi edelleen lukea esimerkiksi HS:n verkkosivulla, josta löytyy selattavaksi noin kahden vuoden aikana ilmestyneet stripit.

Lisätiedot: www.helsinginsanomat.fi/wap