Nekocon kutsuu Kuopijoon

Animen ja mangan, eli japanilaisen animaation ja sarjakuvan, suosio onviime aikoina kasvanut Suomessa voimakkaasti. Suomen kielelläjulkaistaan säännöllisesti useita manga-sarjoja, ja suomeksitekstitettyjä anime-DVD-julkaisuja tuodaan markkinoille jatkuvastilisää. Etenkin nuorten keskuudessa harrastajien määrä on merkittävä.Monilla harrastukseen liittyy myös esimerkiksi kiinnostus cosplayhin(costume play, animehahmoksi pukeutuminen), manga-tyyliseenpiirtämiseen sekä Japanin kieleen ja kulttuuriin.

Kesällä 2006 järjestetään ensimmäistä kertaa Kuopiossa valtakunnallinenanime- ja mangatapahtuma. Nimeä Nekocon kantava tapahtuma pidetään1.-2.7.2006 Kuopion Musiikkikeskuksella. Pääjärjestäjänä toimii KuopionAnime- ja Mangayhdistys ry (KAMY).

Kaksipäiväisentapahtuman tarkoituksena on kerätä yhteen animen ja mangan harrastajiaympäri Suomen sekä esitellä harrastusta myös heille, joille aihe onennestään tuntematon. Nekoconin odotetaan houkuttelevan paikalle 1 000– 2 000 kävijää. Valtaosa maamme anime- ja manga-aiheisistatapahtumista järjestetään Etelä-Suomessa, joten maantieteellisestikeskeisemmän sijaintinsa vuoksi Nekocon tulee varmasti kokoamaanharrastajia laajalta alueelta.

Ohjelmassa on mm. esitelmiä, paneelikeskusteluja, kisoja, työpajoja sekä suosittu cosplay-pukukilpailu. Tapahtumapaikalle ei ole pääsymaksua.Nekocon järjestetään alan harrastajien vapaaehtoisvoimin, ja serahoitetaan pääosin avustuksilla sekä sponsori- ja mainostuloilla.

Ohjelmistoon runsasta ja monipuolista. Kissankorvatyönpaja, cosplay-kilpailu jatanssimattokisa ovat muodostuneet jo pysyviksi klassikoiksi alantapahtumissa. Lukuisten asia-, ironia-, ja viihde-esitysten lisäksiohjelmistossa on mm. kendonäytös ja elokuvajulistenäyttely. Sarjakuvansyvemmästä olemuksesta kiinnostuneille mielenkiintoisimpiaohjelmanumeroita ovat lauantaiset Anna Stenmanin esitys manganpiirtämisen ja kirjoittamisen opiskelusta Japanissa sekäImpromanga-paneeli.

Kissamaisen viikonlopun täydellinen ohjelma, majoitusvinkit, ja kartat ynnä muut aiheelliset tykötarpeet ovat saatavissa Nekoconin sivustolta.

2 vastausta artikkeliin “Nekocon kutsuu Kuopijoon”

  1. Tieto löytyy artikkelin ainoan linkin takaa löytyvästä ohjelmistosta. Eli Tiina Munde, Antti Myller, Mikko Jokinen ja Anna Stenman.

Kommentit on suljettu.