Marvel herättää prinsessa Dianan henkiin

Tavallisen ihmisen kohdalla kuolema on peruuttamaton juttu, mutta Lady Di olikin mutantti. Näin väittää The Guardianin haastattelussa Marvel yhtiössä työskentelevä päätoimittaja Joe Quesada.

STT kertoi uutisen tänään päivän Aamulehden välityksellä. Rahastus Dianan maineella jatkuu. Marvel on onnistunut luomaan X-Statix sarjan ympärille mukavasti hypeä. ”Di another day” odottaa vielä ilmestymistään, mutta asiaa on ehditty jo vatvomaan mm. brittiläisten The Guardianin ja The Daily Mailin verkkosivuilla. Osa Di-faneista on innoissaan, toisten mielestä kyseessä on pyhäinhäväistys. Buckinghamin palatsissa ollaan luonnollisesti pöyristyneitä. Dianan viimeiseksi lausahdukseksi ei sitten jäänytkään se kuuluisa tokaisu:”Dodii”.

X-Statix ilmestyi vielä pari vuotta sitten X-Force -nimellä. Sarjan nimen- ja linjan muutoksesta vastaa sen käsikirjoittaja, engelsmanni Peter Milligan. Piirtäjänä toimii Michael ”Mike” Allred, joka tunnetaan meillä ehkä parhaiten Mad Man sarjastaan. X-Statixin pitäisi oleman mediakriittinen supersankarisarjakuva. Hahmoja kiinnostaa enemmän maineeseen ja mammonaan liittyvät asiat, kuin taistelu pahaa vastaan.
Tarinaa ei olla Egmontin (nimettömäksi jääneen) suomalaiskommentaattorin mukaan tuomassa Suomeen. Jos siis mielit nähdä kun prinsessa Diana kohtaa zombiet, saat tyytyä hankkimaan nuo viisi lehteä alkuperäisinä.

Lue käsikirjoittajan haastattelu The Guardianin verkkosivulta, Milligan haaveilee mm. David Beckhamin ujuttamisesta mukaan X-Statixiin.