OMG!

Emma Haapamäen debyyttialbumissa kissat, pulut ja lihansyöjäkasvit pitävät katalan harmaan arjen kaukana.

Emma Haapamäki: OMG!

Omakustanne, 2006

Liimaselkä, 22 s., 22 x 20 cm, mv

6 euroa

15-vuotiasEmma Haapamäki on aloittanut sarjakuvatuotantonsa varsin varhaisessavaiheessa. Nuoruuden ja tekemisen into pulppuavatkin ensikustanteensivuilla riemukkaasti.

OMG!:npäähahmoina esiintyvät tekijän oma alter ego, Emmatus, ystävänsä Evenja näiden moninaisen lemmikkikatraan kera. Saman katon alla elelevätmyös itserakas Mähkis-kissa, laiska Hazaa-kissa, oikeuden puolestataisteleva Super Pulu, suloinen Super Lisko, sekä merestä saapunutkuplaeläin Riksu ja äkäinen lihansyöjäkasvi Nje Rouskis.

Ei siis mitään tylsää perushenkilökaartia.

Haapamäen22-sivuinen debyyttialbumi sisältää 21 tarinaa, joissa sarjansekalainen

seurakunta yrittää elää normaalia arkea – siinäpahemmin onnistumatta. Hahmojen arkipäivää kun on, että lihansyöjäkasvipuree ruokkivaa kättä, mustekala syö toisen jalkaa ja automatkat sekäsukanpesut ovat yhtä suurta (kovaäänistä) seikkailua.

PiirrokseltaanHaapamäen viivat seurailevat mangatyyliä ihan sutjakkaasti, nuoreksisarjakuvaajaksi. Se, mihin tekijän tulisi mielestäni seuraavaksikiinnittää enemmän huomiota on oikeinkirjoitus; yhdyssanat kuntuppaavat lähes järjestään kulkeutuvan erilleen.

Seuraavaomakustanne saattaakin nähdä päivänvalon milloin tahansa,sarjakuvaopettajansa Esa ”Holle” Holopaisen mukaan materiaalia kunnuorella neidolla olisi jo nyt riittävästi.