Ruma ja hullu ne yhteen sopii!

Marc Malès: Rumuus ja hulluus
(L’autre laideur, l’autre folie)

Like, 2006
Suomennos: Ville Keynäs
ISBN: 952-471-730-1

Sarjakuva onpotentiaalisesti hyvin lyyrinen ilmaisumuoto, ja tuota potentiaa MarcMalès hyödyntää kevään toisessa tärkeässä Likensarjakuvasuomennoksessa, Rumuus ja hulluus.

Kiireettömällätempolla leijaileva tutkielma kahdesta henkilöstä, miehestä ja naisesta- ja sen tietää mistä se tarinan jännite silloin syntyy… 1930-luvunAmerikasta Malès lainaa nostalgisen kepeän ilmapiirin, johon hän lisääComèsin sarjakuvista eleetöntä painostavuutta. Kaksi ihmistä, ruma jahullu, tunnemaailmaltaan kuin häkkiin ajetut ketut, peloissaan jajumissa. Muutamien päivien kuvauksella kahdessa aikalinjassa Malèspiirtää päähenkilöidensä koko elämän kaikessa kauneudessaan jaraskaudessaan, jollekin hieman epämääräiselle symboliikan tasolleviitaten – mutta lopulta hyvin yksinkertaisista, perustavanlaatuisista,ihmisenä olemisen kysymyksistä kertoen.

Malès’nsiveltimenjäljessä on sekä viehkeyttä että ripaus rujoutta, hänen hyvineurooppalaisessa viivassa on myös jotain klassisesta amerikkalaisestakuvituksesta ammennettua.

Eheä, kaunis kokonaisuus- sarjakuva-albumi kuin melankolinen musiikkikappale, Billie Holidayn tai Beth Gibbonsin laulamana

3 vastausta artikkeliin “Ruma ja hullu ne yhteen sopii!”

  1. Olisiko mahdollista saada hieman suurempi kuva kannesta sekä pari kuvaa albbarin sisältä?

Kommentit on suljettu.