Kemin voitto Hanneriina Moisseiselle

Hanneriina Moisseinen (kuva: Vesa Kataisto)
Hanneriina Moisseinen (kuva: Vesa Kataisto)

Kemin pohjoismaisen sarjakuvakilpailun pääpalkinnon voitti tamperelainen Hanneriina Moisseinen sarjoillaan Setit ja partituurit sekä Kuin mitään ei olisi tapahtunut. Palkintoraadin mukaan sarjat kuvaavat riemastuttavasti nuoruusajan häpeän tunteita. Pääpalkinnon arvo on 1 700 euroa.

Sarjakuvakilpailun voittajan Hanneriina Moisseisen sarjakuvaa. (Kuva STT)
Sarjakuvakilpailun voittajan Hanneriina Moisseisen sarjakuvaa. (Kuva STT)

Aiemmin Moisseinen, 27, on tehnyt sarjakuva-albumin Sen synty (Arktinen Banaani, 2005), johon on koottu sarjakuvin kerrottuja vanhoja tarinoita Vienan Karjalasta.

Ruotsalainen Malin Biller sijoittui toiseksi sekä pitkien kertomusten että sarjakuvastrippien sarjassa.

Kolmanneksi sarjakuvanovellien sarjassa sijoittui helsinkiläinen Anne Muhonen taitavasti rakennetulla yksinäisyyskuvauksellaan Suukkoja, Hilma.

Sarjakuvastrippien sarjan voittivat Radek Karkulowski ja Markus Mäkelä sarjakuvallaan Odotusaikamiehet. Toiseksi tuli Malin Billerin Billerstrips ja kolmanneksi helsinkiläisen Pertti Jarlan Karl-Barks-Stadt.

Porkolan jäähyväiset

Kemin sarjakuvakilpailu järjestettiin 25. kerran. Festivaalijohtaja Heikki Porkola on alusta asti ollut mukana. Nyt hän siirtyi eläkkeelle. Porkola jätti lyhyet jäähyväiset, eikä pitänyt uhkailemaansa parin tunnin hyvästijättöpuhetta. Taustaprojisoitu Jope Pitkäsen piirros toimitti puheen virkaa. Porkola hurrattiin eläkkeelle kolminkertaisin eläkehuudoin Lempi Grand Slam kainalossaan.

Heikki Porkola siirtyi eläkkeelle (kuva: Vesa Kataisto).
Heikki Porkola siirtyi eläkkeelle (kuva: Vesa Kataisto).

Lempi Grand Prixin sai sarjakuvapiirtäjä Ville Ranta. Hänet muistetaan Kaltio-kohusta, mutta myös isolle ranskalaiskustantamolle Lewis Trondheimin kanssa yhteistyössä tehdystä sarjakuva-albumistaan.

Lehti-Lempi ojennettiin sarjakuvan yleismies Vesa Kataistolle. Hän on sarjakuvan historian ja nykytilan monipuolinen tuntija, Sarjainfon päätoimittaja ja kirjoittaa kritiikkejä ja artikkeleita moniin lehtiin.

Sarjakuvantekijöiden Vuoden sarjakuvateko jättisiveltimineen myönnettiin Helsingin kaupungin taidemuseolle tennispalatsissa pidetystä manga-näyttelystä.

Päätuomarit Kirsi Kinnunen ja Kati Kovács, Moisseinen, Malin Biller ja Anne Muhonen
Päätuomarit Kirsi Kinnunen ja Kati Kovács, Moisseinen, Malin Biller ja Anne Muhonen

Ulkomaisina vieraina tänä vuonna olivat englantilainen, V for Vendetta -sarjakuvan piirtäjä David Lloyd, ranskalaiset Frédéric Boilet ja Aurélia Aurita sekä tanskalainen Aku Ankka -piirtäjä Freddy Milton.

Lähteet: STT ja Kaleva/Jouni Knihtilä

Lisää: http://www.kemi.fi/sarjis/

3 vastausta artikkeliin “Kemin voitto Hanneriina Moisseiselle”

  1. Niin…ja ”unohdin” varastaa sen Hannu Eskon taulun seinalta (itse oli kehoittanut). Ihanat kekkerit; Lordin lisaksi illat olivat taynna muitakin elukoita.

Kommentit on suljettu.