Suomen Sarjakuvaseuran kokoelman avajaisia vietettiin 21.4

Tanja Rasila
Tanja Rasila

Aluksi Tanja Rasila esitteli kokoelman tilannetta ja viime vuosien tapahtumia. Aiheet sivusivat lähinnä kokoelman muuttoa Taikkiin ja uutta pohjoismaista sarjakuva-tietokantaa http://www.nordicomics.net Omat tervetuliais-sanat lausui myös Taikin kirjastonjohtaja Martia Turpeinen, joka on henkilökohtaisesti auttanut kokoelman sijoittumista.

Heikki Jokinen
Heikki Jokinen

Varsinaisista puheista ensimmäisenä oli Heikki Jokinen. Hänen puheensa käsitteli sarjakuvan asemaa valtion taidehallinnossa. Puhe oli nimetty samalla nimellä jolla Jokinen myös julkaisi kirjan ”Tuolien välistä omalle pallille”. Puhe valaisi varsin hyvin sen vaikean taipaleen joka on kuljettu tähän päivään. Edessä on kuitenkin vielä monenlaisia haasteita, eikä tilanne sarjakuvan kannalta ole vielä missään niemessä hyvä.

Timo Reenpää
Timo Reenpää

Toisena puhujana toimi sarjakuvaseuran perustajajäsen ja arkiston alkutaipaleen primus-motor Timo Reenpää. Hän kertoi värikkäästi kokoelman matkasta harrastajien kirjahyllyjen kautta omiin tiloihin. Tämän jälkeen kokoelma on sijainnut monessa eri osoitteessa ennen päätymistään nykyisiin tiloihinsa.

Samalla juhlimme Kati Rapian näyttelyn ja pohjoismaisen sarjakuvatietokannan www.nordicomics.netin avajaisia. Rapian näyttely on nähtävissä Arabianrannan kirjastossa 31.5. saakka. Myös Taikin kirjaston puolella on sarjakuva-aiheinen näyttely ”Suomen sarjakuvaseuran kokoelman helmiä”, jossa on esillä harvinaisia teoksia ja kuriositeettejä.

Ohjelman loputtua kokoelmanhoitaja Kalle Hakkola järjesti kiertokäynnin kokoelman varastoon ja juhlavieraat pääsivät katsastamaan kokoelman nykytilannetta. Illan päätteksi monet suunnistivat läheiseen ravintola Kipsariin, tarkastamaan Tuomari Nurmion nykykunnon.

Timo Reenpää lahjoittaa kokoelmaan nasta-viirin

lisätietoja:
http://sarjakuva.kapsi.fi
http://www.nordicomics.net
http://www.aralis.fi