Carl Barksin koko Disney-tuotanto julkaistaan suursarjana

Sanoma Magazines Finlandin sarjakuvatoimitus on aloittanut jättimäisen urakan. Seuraavien kolmen vuoden aikana koko Carl Barksin Disney-sarjakuvatuotanto julkaistaan täydellisenä 30-osaisena kirjasarjana. Sivuja kertyy yhteensä yli 8000, josta sarjakuvaa n. 6500 sivua. Tähän mennessä vastaava kirjasarja Carl Barksin tuotannosta on aloitettu Saksassa, Norjassa, Ruotsissa ja Tanskassa.

Kuva: S.E. Søland ©Disney
Kuva: S.E. Søland ©Disney

Kirjasarjan toimitusneuvostoksi on nimitetty Heikki Kaukoranta, Juhani Tolvanen sekä Timo Ronkainen.

Tarinat julkaistaan alkuperäisinä ja lyhentämättöminä. Käännökset laaditaan uudelleen, lähemmäksi alkuperäisten tarinoiden henkeä, kuitenkin perinteisiä käännöksiä kunnioittaen.

Kirjasarja ilmestyy kymmenenä kolmen kirjan pakettina, kukin lähetys omassa kotelossaan neljän kuukauden välein. Ensimmäinen kolmen kirjan kotelo ilmestyy tämän vuoden joulukuussa ja viimeinen vuoden 2009 lopussa. Valmistuttuaan kirjasarja kattaa Barksin koko Disney-sarjakuvatuotannon kronologisessa järjestyksessä.

Julkaisujärjestys poikkeaa kuitenkin kronologiasta: ensimmäinen kolmen kirjan setti pitää sisällään kirjasarjan osat 1, 11 ja 21, seuraava paketti taas teokset 2, 12 ja 22 ja niin edelleen. Kirjasarjassa on Barksin tuotanto jaettu kolmeen merkittävään aikakauteen, joista jokaisesta nähdään kussakin setissä siis yksi teos. Sarjan viimeisessä kotelossa ovat osat 10, 20 ja 30. Kun sarja on valmis, voi teokset asettaa oikeaan, kronologiseen järjestykseensä. Suojakotelot on suunniteltu tätä silmälläpitäen. Painoa sarjalla on yhteensä noin 50 kiloa.

Kokonaissivumäärän kasvattavat kahdeksaan tuhanteen valokuvien, kirjeiden ja muun kiinnostavan ja suurelta osin ennennäkemättömän aineiston ohella arvostetun amerikkalaisen Barks-tuntijan Geoffrey Blumin artikkelit, jotka pitävät sisällään muun muassa täydellisen Barks-elämäkerran.

Keskiviikkona 26.4. avautuvat nettisivut www.carlbarksinkootut.fi sisältävät yksityiskohtaiset tiedot kirjasarjasta ja sen tilaamisesta sekä mittavan tietopaketin Carl Barksista. Nettisivujen kautta voi myös ilmoittautua kirjasarjasta kiinnostuneeksi. Ilmoittautuneet saavat tarjouksen ensimmäisinä, kun myynti alkaa syyskuussa 2006. Painosmäärä lukitaan marraskuussa 2006, jonka jälkeen uusia tilauksia ei enää oteta vastaan. Kirjasarjasta muodostuu siis arvokas ja ainutlaatuinen keräilyharvinaisuus. Hinta 180€/kotelo + postitus- ja käsittelykulut. Yhteensä hinnaksi tulee siis reilut 1900€.

Lisätietoja:
Riku Perälä, toimituspäällikkö
Sanoma Magazines Finland, Lasten ja nuorten julkaisut
Puh. (09) 120 5202
riku.perala@sanomamagazines.fi

Kuvia ja lisätietoa myös:
www.carlbarksinkootut.fi

Keskustelua Kvaakissa Carl Barksin kootuista