Suomen Puolustajien Liittouman ensiesiintyminen!

MKK Pictures Suomen Puolustajien Liittouma

Paha venäläinen, Punainen Paholainen, lähettää kätyrinsä Rankaisijan tuhoamaan Finlanderin, mutta tämä saakin vastaansa Suomen Puolustajien Liittouman!

Finlander, tuo Suomen poliisin naamioitu, akrobaattinen tehonyrkki, on ainoa joka seisoo Punaisen Paholaisen uuden Neuvostoliiton perustamisen tiellä. Mutta lähettäessään Rankaisijan junalla Suomeen, ei Punainen Paholainen arvaakaan, että Rankaisijalle lähetetty vahvistava liivi päätyy heikolle Helsinkiläismiehelle tehden tästä Suomen vahvimman miehen. “Vähäisellä elektroniikan tuntemisella sanoisin, että tämä paita on täynnä joitain mikropiirejä.” Ryhtyen käyttämään nimeä Raaka, mies liittyy mukaan Helsingin rautatieasemalla käytävään taisteluun, jossa Lumiukkomies ja Finlander koittavat päihittää aseman vartijat karkuun ajaneen Rankaisijan. Eipä tiennyt Punainen Paholainen, että yrityksessään tuhota Finlander, hän syöksikin alulle tapahtumien ketjun joka loi pohjan Suomen Puolustajien Liittouman synnylle!

Pääpahis juonii synkässä päämajassaan.
Pääpahis juonii synkässä päämajassaan.

Odotan innolla jatkoa. Varsinkin kiinnostaisi tietää, mahtaako Raaka pitää vahvistavan liivin, vai viekö hän sen löytötavaratoimistoon? Entä tekeekö Punainen Paholainen liivistä katoamisilmoituksen?

Lehdessä on lisäksi jatkotarina Vampires of Finland, jossa nähdään Lumiukkomiehen ja Finlanderin vaiheita ennen Liittoumaa. Runsaalla mustalla väritetty vampyyritarina ei juuri etene sivujensa puitteissa. Mutta vapaussodan aikoja muisteleva vampyyrihahmo sinänsä herättää kiinnostuksen jatkosta.

MKK Pictures -päätoimittaja Johannes Mäkinen on saanut koko joukon kvaak-portaalista tuttuja taiteilijoita mukaan koristamaan lehteään, mutta pitää muuten julkaisussaan kaiken tarkkaan oman peukalonsa alla. Näin on syntynyt lehti joka on tarkalleen tekijänsä mielen mukainen. Mukana on värijulistetta, tarina- ja hahmoesittelyä kuin Marveleissa parhaimmillaan. Vain kirjepalsta puuttuu, mutta tekemällä supersankarisarjakuvaa Suomessa saa kyllä ainakin arvostelijoita.

Tilanne eskaloituu Rautatieasemalla.
Tilanne eskaloituu Rautatieasemalla.

Vaikka Mäkisen kuvitus vaatii vielä kehittymistä päästäkseen esikuviensa tasolle, se ajaa jo selkeästi asiansa, ja tukee selkeää tarinankerrontaa. Kliseetöntä supersankaritarinaa ei varmasti olekaan, ja jo ennen lehden puoltaväliä aloin odottaa, koska suosikkirepliikkini “Olenkohan tulossa vanhaksi?” tulisi vastaan, ja se tulikin loppupuolella. Tästä huolimatta tai juuri siksi lehti täytti sille asettamani odotukset. Vaikka paikoin tarina ja dialogi tuntui vaativan pientä hiomista, sopivina määrinä annosteltu huumori korvasi sen hyvin. Varsinkin kun kolmen miehen sankariryhmä vannoo valansa, ja Raaka toivoo pian jonkun naisen liittyvän, ettei heitä pidettäisi homoina, olin pudota tuolilta.

Se näyttää vielä kotimaiselle omakustanteelle hyvässä ja pahassa, mutta on sydämeltään aitoa supersankari- ja vampyyrisarjakuvaa, vaarna sille! Ne jotka yleensä suosittelevat supersankarien sijasta siirtymään johonkin “oikeaan” sarjakuvaan, voivat jatkaa Saharaan kohdistuvan hiekanviennin arvostelua.

Aiemman MKK Pictures -lehden arvostelu kvaakissa

Tilaukset ja palautteet maziwapp@hotmail.com , tekijän nettisivut löytyvät osoitteista www.geocities.com/mkkpictures/ ja www.geocities.com/mkkentertaiment/

A5-kokoinen mustavalkolehtilehti värikansilla

ISSN: 1795-9691
Painettu Turun Digipainossa, I-painos.
36 sivua, joista sarjakuvaa 29
+ värillinen juliste.
hinta 3 euroa (sis. postikulut)

Tarina, kuvitus, tekstaus ja toimitus:
Johannes Mäkinen
Taitto: Veli Loponen,
Kannen värit: Simon Herkert

Finlander-kuvitusta:

Veli Loponen
Joonas Ennala
Tero Mattila
Tero Mäkelä
Qrpitsa