Drolica: Tuhon lähettiläs

Drolica: Tuhon lähettiläs

Drolica - Tuhon Lähettiläs
Drolica – Tuhon Lähettiläs

Tomi Kerminen – käsikirjoitus
Sami Kivelä – kuvat, tekstaus, taitto ja kansi
Jussi Piiroinen – tussaus
Deep Black Comics, 36 s., musta-valkoinen, värikannet.

Drolica: Tuhon lähettiläs on sarjassaan toinen ja sijoittuu kronologisesti ennen Sielunvaellus-nimistä edellistä osaa. Juoksevalta numeroltaan tämä omakustanne on Deep Black Comicsin kakkosnumero. En ole ensimmäiseen numeroon tutustunut, mutta tämän osan pitäisi toimia ihan omillaan, joten kokeillaan.

Kaupunkimaisemaa. Silmä lepää.
Kaupunkimaisemaa. Silmä lepää.

Tarina kertoo Troy Dawnista, jota kuulustellaan alueella tapahtuneiden murhien johdosta. Naisetsivän ja Troyn välille syntyy jännite, jonka katkaisee pahan Lucianin ilmestyminen Troyn elämään. Lucianin hallussa on vaarallinen ikiaikainen ase. Tapahtumat johtavat vääjäämättä hyvän ja pahan yhteydenottoon, josta kukaan osallisista ei selviä entisellään…

Ensivaikutelma lehdestä on todella ammattimainen, voisi ihan hyvin olla tuntemattomampi jenkkitalo julkaisemassa supersankarisarjakuvaa. Tarina on soljuvaa ja rytmitys on kohdallaan. Pidin erityisesti mustavalkoisesta kuvituksesta, jossa harmaita ei käytetty, vaan kaikki tehdään valkoisella ja mustalla. Kaupunkikuvat, vaihteleva sivun ruutujaottelu sekä erikoisemmat kuvakulmat tekevät tarinasta mielenkiintoisen seurattavan. Etusivulla kiitoksissakin mainittu Jack ’King’ Kirbyn vaikutus näkyy selkeästi.

Onko Troy sittenkin hyvä vai paha?
Onko Troy sittenkin hyvä vai paha?

Jos jotain hakemalla hakee, kriittisesti tarkasteltuna Drolica voisi parantaa muutamassa asiassa. Parin lukukerrankin jälkeen minua jää häiritsemään pari asiaa: dialogi päähahmojen välillä on paikoitellen luvattoman naiivia sekä hahmoista puuttuu syvyyttä. Lisäsivut mahdollistaisivat rauhallisemman juonenrakentelun taustoineen ja motiiveineen, nykyisellään käytännössä kaikki hahmot jäävät ohuiksi. Piirrostyössä anatomia luisuu hetkittäin ruodusta, kuvissa on hassuja asentoja sekä vääriä mittasuhteita. Tosin tätä sattuu ihan eturivin taiteilijoillakin, enkä pidä sitä varsinaisesti tämän sarjakuvan puutteena, kunhan huomioin.

Vertaisin tätä tasollisesti Suomessa julkaistuun Witchbladeen, josta noin yleisellä tasolla pidin. Drolica ei häviä vertailussa tippaakaan. Suomalaisen sarjakuvan saralla tällä hetkellä paras hinta/laatu-suhde. Ehdottomasti.

Sarjan kotisivut: http://www.drolica.cjb.net/
Keskustelua Kvaakin foorumilla Drolicasta.