Oulun strippisarjakuvan MM-kilpailu on alkanut

Osana Oulun sarjakuvafestivaalia järjestetään ensimmäiset strippisarjakuvan MM-kisat.

Kilpailuaika alkoi tänään ja päättyy lokakuun 31. päivä klo 16:59 Suomen aikaa.

Aapo Kukko ja Harri Filppa julistivat kilpailun alkaneeksi.

Kemissä alkaneet ja Oulussa jatketut sprinttistripin SM-kisat ovat laajentuneet maailmanlaajuiseksi strippisarjakuvan kisaksi. Osallistujen tehtävänä on luoda sarjakuvastrippi annetusta aiheesta, joka on tänä vuonna koronarokote. Arvovaltainen, kolmelta eri mantereelta koottu jury arvioi tulokset. Tänä vuonna raatiin kuuluvat Aapo Kukko (Suomi), Lóa Hjálmtýsdóttir (Islanti), Fredrik Strömberg (Ruotsi), Cara Bean (USA) ja Amr Talaat (Egypti).

Kaikkien osallistuvien töiden pitää olla aikaisemmin julkaisemattomia ja käsitellä annettua teemaa. Stripin muodolle ei ole asetettu ehtoja, mutta tuomarityöskentelyn helpottamiseksi kilpailukielenä on vain englanti. Kisaan osallistuminen ei edellytä ennakkoilmoittautumista.

Tietoja kisasta tarkemmin Oulun Sarjakuvakeskuksen sivuilta (vain englanniksi).

Kvaakissa voi keskustella aiheesta myös suomeksi.