Hakuohjeet

Kvaak.fi hakukoneella voit tehdä monipuolisia hakuja linkkihakemistostamme ja löytää haluamasi tiedon helposti ja nopeasti. Hakua on helppo käyttää kirjoittamalla hakusana hakukenttään ja painamalla Hae-painiketta. Haku etsii sanaalinkkihakemiston osastojen ja linkkien nimistä, linkkien kuvauksista, URL-osoitteista sekä erikseen määritellystä hakusanakentästä. Hakutulokset lajitellaan linkkihakemistosta täyttyneiden hakuehtojen perusteella osastoittain aakkosjärjestyksessä.

Tulosten lukumäärä
Voit valita laajemman haun pudotusvalikosta näytetäänkö hakutuloksista sivua kohti 10, 25, 50 vai 100 hakutulosta. Mikäli tuloksia on enemmän kuin valittu määrä, ne jaetaan useammalle sivulle.

Useamman sanan haku
Voit tarkentaa tai laajentaa hakuasi käyttämällä samanaikaisesti kahta tai useampaa hakusanaa. Älä syötä hakukenttään muita merkkejä tai määreitä (esim. plus, miinus, lainausmerkit jne.) sillä ne eivät toimi – lisämääreet annetaan seuraavilla valinnoilla:

Avainsanat ja lauseet
Voit määritellä käsitelläänkö syötettyjä hakusanoja erillisinä avainsanoina vai yhtenä lauseena. Valitse jälkimmäinen vaihtoehto, mikäli haet tietoa esimerkiksi määrätyllä fraasilla, jolloin hakutuloksiin poimitaan vain sellaiset linkit, joissa fraasi esintyy tarkalleen antamassasi muodossa.

Boolean-operaattorit
Boolean-operaattorilla JA sekä TAI voit määrittää hakusanojen sidonnaisuuden. JA-operaattori valittuna hakutuloksiin poimitaan vain sellaiset linkit, jotka sisältävät kaikki annetut hakusanat. TAI-operaattorilla hakutuloksiin hyväksytään myös linkit, jotka sisältävät vähintään yhden annetuista hakusanoista.

» Paluu edelliselle sivulle