Angoulêmen Grand Prix Lewis Trondheimille

Lewis Trondheim   © FIBD / P.DIAZ
Lewis Trondheim © FIBD / P.DIAZ

Laurent Chabosy alias Lewis Trondheim (s. 1964) nappasi viime viikonloppuna (26-29.1) pidettyjen festivaalien pääpalkinnon. Tuotteliaan Trondheimin tunnetuin albumisarja on meilläkin julkaistu Les Formidables aventures de Lapinot eli Jussi Jäniksen ihmeelliset seikkailut. Pitkäkorva seikkailee albumeissaan täysin vapaasti kaikissa ajanjaksoissa ja miljöissä. Myös ulkoavaruuden riiviöt Kaput & Zösky eli Ripa ja Roiskis ovat Suomessa tuttuja. Taiteellisempaa puolta edustaa omaelämäkerrallinen Minä Lewis Trondheim.

Kannattaa myös muistaa Trondheimin käsikirjoittama tuore albumi Célébritiz, jonka Ville Ranta on piirtänyt. Vastikään Dargaudin Poisson Pilote -sarjassa ilmestynyt albumi on myynyt noin 10 000 kappaleen painoksensa lähes loppuun ja saanut mainiot arvostelut.

Parhaan albumin palkinto meni nimimerkki Gipille albumista Notes pour une histoire de guerre.

Tarkka palkintolistaus festivaalien virallisilta sivuilta englanniksi:
Palkitut

Suomalaisten hienoa menestystä voi seurata lukemalla festivaalien sivuilta jutun
Direct From Finland

Lewis Trondheimin kotisivut

Teksti ja kuvalähde: Angoulêmen sarjakuvafestivaalien tiedotteet.

2 vastausta artikkeliin “Angoulêmen Grand Prix Lewis Trondheimille”

  1. Taitaa tietää vihdoin sukupolven vaihdosta Angoulemessa(kin). Tosiasia sarjakuvakentällä kumminkin. Seuraavaksi Sfar, David B., Menu….

Kommentit on suljettu.