Liuskalehden paluu

Omakustanne Kaljaa kansalle palauttaa kunniaan 50-luvun Tex Willereistä tutun liuskalehden muodon.

Limingan sarjakuvalinjalainen, rovaniemeläinen Jukka Palokangas (22) on tehnyt mainion strippisarjakuvan. Aiheena on mies joka juo kaljaa. Perinteisesti aihe josta saa paljon irti.

Ensi alkuun nimetön mies juo kaljaa yksinään lattialla istuen ja kommentoi juomistaan. Kohta saapuu myös opettaja Keijo ja muitakin kommentoimaan ja tämä rikkoo ikävästi idyllin. Välillä käydään myös baarissa mutta mies havaitsee viihtyvänsä paremmin yksin kaljoittelemassa.

Myrkky-lehteen tämä olisi omiaan, varsinkin jos ja kun Palokangas saa tulevaisuudessa hiottua ilmaisuaan lisää. Pelkistetty ilmaisu sopii hyvin tähän. Viiva on karun paksua, sekin vielä sopii. Tekstauksessa kannattaa skarpata. Mieluusti suosittelisin välttämään ympäristön vaihdosta, kuten alimmassa esimerkkistripissä.

Kannet ovat sarjakuvaan hyvin sopivan karua keltaista kartonkia, selkämys ja kulmat vahvistettu jämäkästi ilmastointiteipillä.

Palokangas kertoo strippejä syntyneen tähän mennessä 60 kappaletta, ja luokkatoverit kinuavat lisää. Oikein rehti meininki. Oikein viihdyttävä sarjakuva. Tsekkaa kotisivu.
Kaljaa kansalle vol 1. – Jupinoita ruohonjuuritasolta
Omakustanne
24 sivua + kannet
hinta 3 euroa

Jukka Palokankaan sarjakuvia
Kvaakin myynti-ilmoitus

Klikkaa sarjakuvia nähdäksesi ne suurempana.

5 vastausta artikkeliin “Liuskalehden paluu”

  1. Tämä oli haaska. Oikein TODELLA sitä mitä tarkoitetaan omakustanteella 🙂

    Taisi olla vielä näitä omaelämänkerrallisia teoksia eikö? Kansa sai sitä mitä halusikin! Eli kaljaa.

  2. Näytteiden ensimmäinen strippi oli kieltämättä hyvä: mieleen tuli ensimmäisenä Raakaa lihaa-sarjakuva.

Kommentit on suljettu.