Complete Moomin

Toven Muumit kootaan yhteen Kanadassa.
Toven Muumit kootaan yhteen Kanadassa.

D&Q on suunnitellut julkaisevansa syksyllä 2006 ensimmäisen osan viisiosaiseksi kaavaillusta Muumi-albumisarjasta. Kirjasarjaan kootaan kaikki Tove Janssonin piirtämät Muumi-sarjakuvat jotka valmistuivat vuosina 1954-60.

Muumi-sarjakuva lanseerattiin suuressa englantilaisessa London Evening News -sanomalehdessä ja sitä levitettiin kaikkialle maailmaan yli 40 maahan. Koko Drawn & Quarterlyn väki on tunnustautunut Muumi-faneiksi, etenkin albumisarjan toimittajaksi valittu Tom Devlin. Albumisarjaan ei ilmeisesti sisällytetä Toven veljen Larsin 1960-75 tekemiä sarjoja.

Tarkemmin aiheesta D&Q:n tiedote:
Drawn & Quarterly

4 vastausta artikkeliin “Complete Moomin”

  1. On toki, ei siinä mitään. Vastaavasti masentaa vaan se, että täällä päin ei ole vaivauduttu moiseen valveutuneisuuteen: kanadalaiset lähimmäisemme osoittavat kulttuuriteollaan sen, ettei täällä javapelipuupäiden ja soittoääninyypertäjien luvatussa teknoperiferiassa sarjakuvaa oikein arvosteta.

  2. Eipä suinkaan! Kaikki Toven ja Larsin Muumithan on julkaistu yhtenä kirjasarjana ihan vajaa 10 vuotta sitten! WSOY

  3. Minunkin mielestäni ovat kirjaston hyllyt yleensä melko hyvin täytetyt Muumeista, niin kirjoina kuin sarjakuvinakin.

Kommentit on suljettu.