Sarjakuvaa hornan syövereistä

Abyss no: 1 on uusikotimainen sarjakuvalehti, joka saatesanojensa mukaan keskittyy lähinnähuumori-, kauhu- ja undergroundsarjakuvien julkaisemiseen. Lehdenesikoisnumero painottuu edellä mainituista genreistä enitenensimmäiseen.

Debyyttinumeronpääpaino on myös lehden perustajan, Esa Noresvuon

sarja-ja pilakuvissa. Tekijän piirrosjälki hakee ehkä vielä hiemansuuntaansa; joissain kohdin viivatyöskentely on mutkattoman sujuvaa,toisinaan taas suttuisempaa. Tarinallisesti jutuissa on hyviä ideoitaja varsinkin Noresvuon lyhyen ytimekkäissä pilakuvissa on varsinmainioita oivalluksia.

Lehdestä löytyy myös pari Noresvuon ottamaa valokuvaa, jotka varmastiovat hyvinkin puhuttelevia, mutta mustavalkoinen kopiojälki tekeekuvista harmittavan epäselviä.

Nimimerkki Eeviksen yhdenruudun Löpi-sarjakuvissanimikkopupu laittaa perheen asiat järjestykseen omalla hellyttävällätavallaan. Kyytiä saavat niin tupakat kuin laskutkin. Pelkistettypiirrosjälki pysyy hyvin tasalaatuisena.

Abyksen ensimmäisen numeron päättää Arto Heikkisen ja Esa Noresvuonyhteistyön hedelmä: jatkosarja ”Löttöset”, jossa huikentelevainenmaalaispunkkari saa tuta isänsä kasvatusperiaatteet. Isän murteikaspuhetyyli antaa mukavaa tilanteentuntua.

Abyss no:1 on hauska pienlehti, joka antaa kutkuttelevan lupauksennuorten tekijöidensä potentiaalista. Jos haluat itse tarjota töitäsituleviin numeroihin, ota yhteyttä päätoimittaja Esa Noresvuohon,esa.noresvuo(at)hotmail.com

Eri tekijöitä
Abyss no: 1

Omakustanne 2005

Niittiselkä, A5, 20 s, mv
3 euroa (postikuluineen)

Lisätietoja lehdestä löytyy myös lehden kotisivuilta.

6 vastausta artikkeliin “Sarjakuvaa hornan syövereistä”

  1. oman naapurini ja hyvän ystäväni mainiota loistavaa huumoria!!ja hyvä toteutus.paras,,

  2. Minkähän takia tuonkin ”uuden kotimaisen sarjakuvalehden” pitää olla englanniksi?

  3. Eikö Keijo näe uusilla laseillaan kunnolla, vai ymmärränkö minä jotain väärin. Suomen kieleltä tuo näyttää. Jos siellä on jotain englanniksi, niin hyi saatana!

Kommentit on suljettu.