Ihmissuhteiden pyörteissä

Kahdeksanteen osaansa ehtinyt Rakkaat siskot kertoo parikymppistennuorten elämästä, jossa kahlataan ihmissuhteiden epävarmassahetteikössä.

Nimimerkki Aminan kehittelemänmoniosaisen sarjan varsinaisessa pääosassa ovat siskokset Jenni jaAnna, joista ensin mainittu esittäytyy viattomana ikiteininä, jokauskoo rakkauden kaikkivoipaisuuteen. Tarinan edetessä Jenni pyrkiikaikin keinoin kasvamaan löytämänsä rakkauden arvoiseksi kypsäksiaikuiseksi, mutta onnistuukin näyttämään lukijan silmissä juuri siltä,mitä Jenni eniten pelkää ja karttaa – lapselliselta.

Jenninisosisko, Anna, taas on (näennäisesti) tämän vastakohta. Kyyninen,itsenäinen ja menestyvä Anna on yhteiskuntatietoinen feministi, jokahyvin suojatun pinnan alla on kuitenkin aivan yhtä epävarma itsestäänkuin sarjan muutkin hahmot.

Epävarmuus,itsetunto-ongelmat ja hyväksynnän hakeminen ovatkin Rakkaat siskot-saagan keskeisiä aiheita. Rakkautta ja itseä etsitään, sekä hyvälläettä pahalla. Mutta tokihan vakavia asioita pohditaan myös hersyvällähuumorilla höystettynä.

Kuten mikä tahansapidempi sarja, niin myös Rakkaat siskot kehittyy kerronnan edetessä jataitojen karttuessa. Aminan piirrosjälki on alkuun hieman karun jajäykähkön oloista, mutta loppua kohden suureksi osaksi verbaalinenkerronta siirtyy symbolisemmallekin tasolle. Siinä missä ensimmäisetosat ovat myös suht suoraviivaista ruudusta ja kuvasta toiseensiirtymistä, jälkimmäiset osiot hakevat hieman kokeilevampiaruutujakoja.

Paikka paikoin kerronta tosin pohjaa ehkä hiemanliikaakin symboliikkaan, eikä lukija aina tahdo pysyä täysin mukana.Lukemista ei myöskään helpota se, että joissain kohdin mustavalkoinenkopiointijälki on melko heikkotasoista.

Moniosaisen tarinanpitkät langat pysyvät Aminan käsissä kuitenkin hyvässä järjestyksessä,ja hahmojen tulevia tapahtumia jää odottamaan. Löytävätkö henkilöthaluamansa, ja millä hinnalla?

Amina: Rakkaat siskot I – VIII
Omakustanne 2004 – 2005
Niittiselkä, A5
16-19 sivua / osa
ISSN 1795-9616

Lue lisää ja tilaa Rakkaat siskot netistä.