Dupuy&Berberian vieraiksi festareille

Syksyn sarjakuvafestivaalien vieraslista paisuu ja komistuu. Eilen Helsinkiin lähtönsä vahvisti Philippe Dupuy. Charles Berberian varmistui jo muutama viikko sitten. Aiemmin kiinnitettyjen Norjan Jasonin sekä ruotsalaisten Joanna Rubin Drangerin ja Joakim Pirisen lisäksi tulossa on nyt siis vieraita myös Ranskasta.

Maineikkaan L’Association ryhmän lähipiiriin kuuluvat Dupyu&Berberian ovat meillä vielä sangen tuntemattomia. Sarjainfossa 1/2001 julkaistiin muutama sivu sarjakuvaa ja haastateltiin taiteilijoita, joilla todellakin on tapana työskennellä saumattomasti yhdessä. Molemmat sekä piirtävät, että käsikirjoittavat!

Kaksikolta on ilmestynyt Suomeksi ainoastaan mainio: ”Päiväkirja albumista”. Like käänsi sen tuoreeltaan vuonna 1995. Lisää mannaa on kuitenkin luvassa, sillä Wsoyn syksyn julkaisuohjelmaan kuuluu parikin näytettä miesten päätyöksi laskettavasta Monsieur Jean -albumisarjasta. syksyn julkaisuohjelmaan kuuluu näyte parivaljakon päätöihin kuuluvasta Monsieur Jean -albumisarjasta.