Perikato uhkaa kioskilla

Tokyo Mew Mew ilmestyi viikko sitten mutta Inuyashasta on liikkeellä vasta arvostelukappaleita. Meillä saattaisi siis olla vielä mahdollisuus pysäyttää koko hanke ennen kuin pokkarit ehtivät ruokakauppoihin, missä ne on sijoitettu sellaiselle korkeudelle että lapset näkevät ne ja voivat koskea niihin. Lähettäkää siis paheksuva mielipiteenne kustantajille ja Eduskunnalle!

Kuka on vastuussa?!

Kuka on vastuussa siitä, että muodin varjolla lapsille tyrkytetään meille vierasta kulttuuria jota he eivät voi mitenkään ymmärtää? Egmont Kustannus ja Sangatsu manga kyllä julkaisevat mitä tahansa mutta vanhemmat joutuvat sitten vastaamaan lastensa ikäviin kysymyksiin. Miten voisin ohjata paremmalle tielle nuoren, joka toivoo, että hänelle kasvaisi oikeat kissankorvat? Kiistatta on myös osoitettu, että lapset saattavat helposti pudota kaivoon, mutta nyt Inuyasha oikein kiihottaa tällaiseen vaaralliseen leikkiin!
Antti Valkama on kääntänyt molemmat kirjat suomeksi. Kieli on varsin hyvälaatuista, mutta miksi ihmeessä hän on jättänyt omomatoponeettiset merkitykset kääntämättä?! Tokyo Mew Mewissä on kyllä käännökset, mutta ne on laitettu sekavasti. Suomalaisten ”Krash” ja ”Pow” -tekstien päällä on jotain viivoja jotka ovat ilmeisesti kiinaa?

Voisiko suosiota estää?

Esimerkiksi Inuyashan etukansi (johon on painettu takakansiteksti) on hyvin kaunista vesivärein tehtyä taidetta. Kuva on kuitenkin pilattu laittamalla tytön käteen nuolipyssy?! Näin rajua sarjaa voivat parhaiten lukea vain pojat.
Tokyo Mew Mew on sen sijaan suunnattu ilmeisesti tytöille, vaikka myös murrosikäiset pojat katselevat epäilemättä mielellään näitä minihameisia puputyttöjä? Inuyashassa ei ole kovin paljon pornoa, mutta se on täynnä raakaa väkivaltaa kuten muutkin Egmontin sotasarjakuvat (Korkeajännitys).

Kuinka tästä eteenpäin?

Tokyo Mew Mew ilmestyy ensin kolmesti ja pitää sen jälkeen kuukauden mittaisen tauon. Inuyasha alkaa puolestaan ilmestyä kuukausittain. Tänä vuonna ehtii tulla siis vielä toinen Inuyasha. Olen kuullut huhun jonka mukaan sarja ei lopu ikinä. Kumpa se ei olisi ikinä alkanutkaan!
Missään nimessä Kvaakin ei pitäisi tukea tällaista toimintaa! Kvaakin keskustelualueella pohditaankin sitä, miten magman valuminen Suomeen saataisiin pysäytettyä?!

Tokyo Mew Mew -keskustelu
Inuyasha -keskustelu

P.S. Vaikka teksti on linjassa yleisen mangakirjoittelun kanssa, tämä kirjoitus on vitsi! Osa tiedoista on silti totta. Uutisen tarkoitus ei ole arvottaa näitä sarjakuvia vaan kertoa jotakin niiden sisällöstä ja ilmestymisestä. Parodisen tyylin vuoksi kirjoitus sisältää tahallisia rinnastus-, kirjoitus- ja ajatusvirheitä. Gomen.