Bull Mentulan niska

Voisiko olla kutkuttavampaa sarjakuvasankaria kuin Jari ”Bull” Mentulan niska? Tuskin. Tätä herkkua on tarjolla kolmen zinen verran.

Mentulan niskaa käsittelevien sarjakuvalehtien tekijä jättäytyy nimettömäksi. Turun Sarjakuvakaupalle tekijä on ilmoittanut nimen ”Dorka”, Kvaakissa hän on mukana kirjainyhdistelmällä ”AK”. Anonyymiys sopii punkhenkisen zinen julkaisijalle. Kriitikon ja lukijan on keskityttävä siihen mitä lehdistä on luettavissa, eli olennaiseen.

Sarjakuvan alussa Keijo Punkkari saa profetian, jonka mukaan hänen piti hankkia Bull Mentulan pää Juice Normaalille. Tässä hän onnistuukin, mutta Punkkari ei osannut ottaa huomioon, että runsaan proteiinien nauttimisen myötä osa Mentulan aivoista oli siirtynyt niskaan. Sille oli syntynyt oma tietoisuus. Kun ruumis jatkaa proteiinien tankkaamista, niin siihen kehittyi hurjia voimia. Niska havaitsi tämän ja sen täytyi irrottautua ruumiista pelastaakseen itsensä. Näin Bull oli jakautunut jumalallisesti kolmeen osaan, päähän, niskaan ja ruumiiseen.

Tarina etenee tajunnanvirran luotsaamana ja runsaasti sivujuonia viljellen. Tarinalla on aivan oma logiikkansa, joka tuntuu luontevalta muun muassa Kalevala– ja Frozen 2-viittauksineen. Kolmen numeron jälkeen kolmiyhteyden jälleensyntymisestä ei ole vielä tietoa. Se kuitenkin selviää, että niska ei nauti alkoholijuomia. Kertojan mukaan se voi johtaa huonoihin juttuihin!

Juice Normaalissa on samaa näköä kuin Nyrok Cityn Juicessa.

Sarjakuva on saanut vaikutteita undergroundista, Nyrok Citystä ja sivutaitoltaan supersankarisarjakuvista. Bull Mentulan niskan seikkailut ovat elävä prosessi, jonka kulku on anarkistisen hulvaton.

Hyllyy-blogissa on kirjoitettu zineistä:

Aivan helmiä zinejä sarjisfestareilta

Bull Mentulan niskan seikkailut jatkuvat

Kvaakissa voi keskustella pienlehdistä