Eksoottisen pauloissa

kuvat (c) Reima Mäkinen

Piirros Maya II -näyttely, Helsinki 2005 Katuvilinää, Khartum 2002 Tietokonegrafiikkaluonnos 1984

Miltä näyttää kun sarjakuvantekijä saa innoituksensa alkuperäiskansojen taiteesta? Syntyy piirroksia pienistä maya- veistoksista sekä katunäkymiä Sudanista.

Veistoksista ja naamareista löytyy hauskoja muotoja ja kiinnostavaa kolmiulotteisuutta. Reima Mäkinen pyrkii piirtämällä vangitsemaan outoihin kulttuureihin liittyvää eksoottisen tuntua. Piirroksia hän käyttää myös sarjakuviensa pohjana tai materiaalina.

Kirjastokeskus Araliksessa on piirrosten ja sarjakuvien lisäksi esillä teemaan liittyviä grafiikan vedoksia.

Strippisarjasta Sipe ja Laura

Avajaiset torstaina 3.11. klo 17-20. Luvassa tarjoilua ja hyvää seuraa. Suomen Sarjakuvaseuran tuottama pylväsnäyttely on esillä marras- ja joulukuun kirjastokeskus Araliksessa (Hämeentie 135a. Helsinki). Tervetuloa!