Tyttöjen välisestä ystävyydestä

Helsingin sarjakuvafestivaalien ”Toiseksi taivaallisimman omakustanteen” tittelin viime vuonna niianneen Goldi Rikkilän ensimmäinen omakustannealbumi ”LEPAKKO! Viikonlopun rakkautta” kertoo pienen tarinan tyttöjen välisestä rakkaudesta.

LEPAKKO! Viikonlopun rakkautta, 2004


Goldi Rikkilä
44 s, A5, mv

”LEPAKKO! Viikonlopun rakkautta” kuvaa yhden viikonlopun ajan tapahtumia lesboystävysten Pyryn, Ässän ja Penan elämästä. Rakkauden ristiaallokossa luovivat ystävättäret ehtivät viikonlopun aikana kostaa exilleen, tutustua uusiin rakkaudenkohteisiin ja näpäyttää vielä miehiäkin.

Goldin sivellinviiva on pehmeän soljuvaa, kuvasommittelu mukavan vaihtelevaa ja myös kokonaiskuvakerronta etenee sujuvasti. Kuvauksen pääpaino on ihmisissä, ja varsinkin henkilöiden ilmeiden esitys on hyvin eläväistä.

Tarkan ja vivahteikkaan henkilökuvauksen rinnalla ruutujen taustat jäävät kuitenkin

toisinaan melko tyhjiksi. Osaltaanhan tämä tietysti tekee lukemisesta kevyempää, mutta toisaalta paikka paikoin taustoihinkin olisi ehkä kaivannut hieman enemmän perspektiiviä.

”LEPAKKO! Viikonlopun rakkautta” on kaiken kaikkiaan elämänmakuinen ja taidokas esikoisteos, joka antaa odottaa paljon myös tekijän seuraavalta tuotannolta. Sitä odotellessa.

Albumia voi kysellä tekijältä osoitteesta: goldi.sarjakuva(at)luukku.com
Vuoden 2004 Sarjisfestareiden Taivaallisimman omakustanteen uutisoinnista voi lukea täältä.