Kirjailijoiden apurahat myönnetty

Valtion kirjallisuustoimikunta on jakanut vuoden 2006 alusta alkavat taiteilija-apurahat. Hakemuksia saapui 299 kappaletta ja apurahoja myönnettiin 39 kirjailijalle ja 7 kääntäjälle.

Apurahojen saajat ovat julkaistu netissä, lukuunottamatta paria jotka eivät ole sallineet nimensä nettijulkaisua. Sivulla www.taiteenkeskustoimikunta.fi voi kukin käydä tarkistamassa kuka on saanut mitäkin. Joukossa ei kuitenkaan näyttäisi olevan tunnettuja sarjakuvantekijöitä. Sivuilla ei kuitenkaan mainita mihin tarkoitukseen mikäkin apuraha on. Mikäänhän ei estä vaikkapa sarjakuvakäsikirjoittajaa hakemasta kirjallisuustoimikunnan apurahaa, vaikka pääosa apurahoista sarjakuvaan myönnetäänkin muotoilun puolelta.

Tällä kertaa hakemusten suuren määrän vuoksi jouduttiin moni hyvä hakemus hylkäämään. Ehkä ensi vuonna jaettavia apurahoja lisätään.