Sarjakuvafestarit vetivät lähes 8 000 kävijää

Helsingin sarjakuvafestivaalien yleisömäärä nousi hieman viimevuotisesta.

Pääpostitalolla pidettyjen festareiden päävieraita olivat Modesty Blaisen piirtäjä Romero, vastikään suomennetun V niinkuin Verikosto -sarjakuvaromaanin piirtäjä David Lloyd ja tietokirjailija Paul Gravett, jonka kirja Manga – 60 vuotta japanilaista sarjakuvaa ilmestyi festivaaleilla. Manga näkyi festareilla muutenkin, One Piece-piirustuskivan nuorten sarjan voitti 13-vuotias Iida Arvidsson. Tennispalatsissa pidettiin sunnuntaina paljon väkeä vetänyt Manga -paivä.

Sarjis 2005 -kilpailun voittajat julkistettiin. Kisan pääpalkinnon ja 5 000 euroa sai Markku Sipi sarjastaan Masennuslääke. Toisen sijan ja 3 000 euroa sai Samuli Siirala työstään Siili, joka ei saanut kerätyksi talvivarastoja.

Taivaallisin pienlehti -kilpailussa palkittiin Jyrki Heikkisen julkaisu Seiniä päin. Toiselle sijalle tuli Tiitu Takalon toimittama Irtoparta 6 -lehti ja kolmanneksi Kaija Papun ja Aino Louhin Kuvatus 12.