C´est Bon Kultur Araliksessa

“Toivomme tapaavamme lukijoitamme sekä suomalaisia sarjakuvantekijöitä. Kaikenlainen yhteistyö, mm. näyttelyiden järjestäminen, kiinnostaa meitä. Emme ole käyneet Suomessa aiemmin, joten käytämme tilaisuutta hyväksemme tutustuaksemme tarkemmin suomalaiseen vaihtoehtosarjakuvakenttään, joka tuntuu olevan pohjoismaiden vilkkain”, kertoo Helsingin sarjakuvafestivaaleille vieraaksi tuleva Niklas Asker C´est Bon Kultur -ryhmästä.

C´est Bon Kultur on malmöläinen sarjakuvantekijäryhmä, joka on puurtanut vuodesta 2001 asti luodakseen Ruotsiin monipuolisempaa sarjakuvakulttuuria. Ryhmä haluaa tuoda esiin korkeampia taiteellisia tavoitteita omaavia sarjakuvia julkaisemalla antologiaa, joka ensimmäiset 11 numeroa kulki nimellä C´est Bon. Tämän jälkeen antologia muuttui kokonaan englanninkieliseksi C´est Bon Anthologyksi . “Sekä tekijäkaartimme, että lukijamme ovat kansainvälisiä. Kansalliset rajat sarjakuvassa ovat turhia, haluamme julkaista visuaalisesti kunnianhimoista ja uutta luovaa kuvallista kerrontaa”, Asker painottaa. Useat suomalaiset tekijät kuten Iina Kallis, Roju ja Ville Ranta ovatkin esittäytyneet antologioissa. C´est Bon Anthologyn neljäs numero on juuri ilmestynyt ja on myynnissä Helsingin sarjakuvafestivaaleilla.

C´est Bon Kultur on vähitellen muotoutunut kulttuuriyhdistykseksi, monitaiteellisempaan suuntaan. Ryhmä osallistuu erilasiin projekteihin ja tapahtumiin, sekä organisoi niitä myös itse. Antologioiden julkistamista juhlistetaan aina järjestämällä jonkinlainen tapahtuma, taidenäyttely tai happening. C´est Bon Kulturin toiminnan laajuuteen ja monipuolisuuteen kannattaa käydä tutustumassa heidän kotisivuillaan osoitteessa: http://www.cestbonkultur.com/teste.htm

Ryhmän sarjakuvallisia esikuvia ovat Dave McKean, Paul Pope ja Craig Thompson, sekä David Mack ja Anke Feuchtenberger. Varsinkin ensin mainittujen tekijöiden vaikutus näkyy C´est Bon Kulturin jäsenten töissä.

Ryhmän töitä ja julkaisuja on esillä Suoman sarjakuvaseuran näyttelypylväissä kirjastokeskus Araliksessa (Hämeentie 135 A, Helsinki) syys- ja lokakuun ajan. Näyttely on osa Helsingin sarjakuvafestivaalien ohjelmistoa.

Yksi vastaus artikkeliin “C´est Bon Kultur Araliksessa”

Kommentit on suljettu.