#¤¿kele!!!

Viime vuonna kissan ja koiran yhteiselosta kertovan “Tassutellen” –albuminsa julkaissut Milla Paloniemi jatkaa eläimellisellä linjalla.

Kiroileva Siili

Kiroileva Siili
Milla Paloniemi
50 s, A5, kopiokone mv
8 euroa (sis. postikulut)

Kiroileva siili –strippikokoelma kertoo nimensä mukaisesti ärräpäitä päästelevästä siilistä, jota ärsyttävät niin vuodenaikojen vaihtelut, vappupallot kuin musiikkikin – siis lähestulkoon kaikki. Ja tämän saavat myös lukijat kuulla.

Albumin kaikki 44 strippiä koostuvat periaatteessa samasta kaavasta: ensin todetaan siilin tilanne ja lopuksi kuullaan kiukkupussin piikikäs kommentti aiheesta. Toisto luo lukijalle yksiselitteisen kuvan tarinoiden päähahmosta, ja viimeisen ruudun kohdalla jokainen voi jo kuin tutun yhteislaulun tavoin yhtyä siilin kommenttiin.
Ja niin kuin poikkeus vahvistaa säännön, niin myös tässä tuttua kaavaa rikotaan toisinaan siilin arvaamattomammillakin reaktioilla.

Kuten strippialbumeissa yleensä, joukkoon mahtuu sekä hohtavia helmiä että hitusen tylsempiäkin tapauksia. Joissakin ruuduissa myös itse kopioinnin taso on hieman heikompi.

Edellisen “Tassutellen” –albuminsa piirrostyylin tapaan, Paloniemi on kehitellyt myös asenteikkaasta siilistään varsin nopeapiirtoisen ja selkeän hahmon. Hieman kaavamainen piirrosjälki tukeekin melko mainiosti siilin suorasanaista linjaa.

Albumia voi tilata tekijältä osoitteesta: norpatti(at)luukku.com
Kiroilevan siilin kotisivut.

“Tassutellen” -albumin arvostelu.