Jeren teinimeininkiä Riskillä ryhmällä

Jere (Zits) on yksi maailman tämän hetken suosituimmista sanomalehtisarjoista. Myös Suomessa suosio on vakaa niin lehdissä kuin albumeina. Itse asiassa Jere on yksi myydyimmistä albumeista joka syksy. Jo seitsemäs albumi Riski ryhmä on saapunut kauppojen hyllyille.

Jereä piirtää pitkäaikainen pilapiirrosten ammattilainen Jim Borgman ja kirjoittaa toista menestyssarjakuvaa Baby Bluesia myös tekevä Jerry Scott. Amerikan Yhdysvalloistapa tietenkin. Vuodesta 1997 ilmestynyt sarja kertoo 15-vuotiaasta Jerestä, hänen vanhemmistaan jotka eivät ymmärrä mistään mitään, ja tietysti mukana koheltaa sekalainen joukko kavereita.

Jeren suosio perustunee – laadukkaiden sarjojen lisäksi – siihen että sarjasta pitävät sekä nuoriso – Jeren ikätoverit – sekä teini-ikäisten vanhemmat. Ja Jere ei vanhene ikinä, joten sarja saa näin uusia lukijoita koko ajan.

Riski ryhmässä käydään tuttuja latuja. Jere ja hänen paras kaverinsa Hector päättävät tällä kertaa kesätöinään kaivaa kalalammikoita – bisneksen menestyvyyden voitte itse todeta. Bändikin hajoaa mutta kootaan uudelleen.

Lisäksi Jeren tyttöystävä Saara panee bänks, Jere tutustuu uuteen tyttöön ja Saara palaa takaisin. Näin on käynyt monta kertaa, lauloi Kauko Röyhkäkin. Eli aikaisemmin Jereä lukenut tietää mitä saa. Jos ei ole ennen pitänyt, ei ihastu nytkään. Jos on, niin takuulla tämäkin putoaa.

Tässä albumissa on julkaistu päivästrippejä helmikuusta syyskuuhun 2001. Nykyisellä julkaisutahdilla sarjat eivät lopu kesken, mutta kustantaja toki voisi aloittaa albumisarjan myös Jeren sunnuntaisarjoista, kuten Baby Bluesiltakin.

Klikkaa strippejä nähdäksesi ne suurempana.

Jerry Scott ja Jim Borgman:
JERE 7 – Riski ryhmä
Suomentaneet Markku Kontto ja Anita Salmivuori
© 2005 Zits Partnership
Distributed by King Features Syndicate / Distr. Bulls
Kustantaja Arktinen Banaani, arktinenbanaani@sarjakuva.com
Painotalo Auranen Oy, Forssa 2005
ISBN 952-5602-06-0

Keskustelua uudesta Jerestä Kvaakin foorumilla

Yksi vastaus artikkeliin “Jeren teinimeininkiä Riskillä ryhmällä”

  1. Kyllä Jere on vuosien aikana vanhentunut: Ensimmäisessä Jere-albumissa hän oli vielä 14, nyt 15….

Kommentit on suljettu.