Pois alta, Matti ja Mervi – meillä on Suomen luetuin parisuhde

Monien odottama uusi Viivi ja Wagner käsittelee tytön ja sian arkielämää sekä mahdottomia kommelluksia yhä edelleen.

Tällä kertaa Wagner mm. käy vieraissa menetettyään muistinsa, perustaa oman sairaalan, alkaa muotiguruksi sekä levykeräilijäksi, hankkii turvakameran perheväkivallan varalta ja muuttuu vanhaksi pukiksi – kirjaimellisesti. Viivi taas kommentoi Wagnerin touhuja kyynisesti ja yleensä paheksuvasti. Ja sialla menee taas överiksi kuten aina ja kaikki palaa muutaman stripin jälkeen ennalleen.

Olisiko aika panna välillä Viivi irroittelemaan ja Wagner saisi vaihteeksi kommentoida vierestä? Edes kerran?

Sarjan ystävät tietävät mitä odottaa ja sen he myös saavat. Ei tällä uusia lukijoita houkutella, mutta onhan niitä entisiäkin. Tähän mennessä albumien yhteispainosmäärä on lähes 400 000 kappaletta.

Juba eli Jussi Tuomola Suomen Turusta piirtää sarjaansa kuten aina ennenkin, vitseissä tuntuu olevan entistä enemmän pikkutuhmuuksia. Isoihin sellaisiin ei mennä, koska sarja ilmestyy päivälehdissä. Ihan pirteä albumi, muistaakseni suhtauduin edelliseen hieman kyynisemmin. Riippuu tietysti onko vastaanottavaisessa mielentilassa, ja eri tavallahan sanomalehden sivuilta yksi strippi muiden seassa luetaan, kuin albumi kerralla sikamaisia edesottamuksia.

Viivi ja Wagner 8
Ranskalainen liukumäki
© Juba Production Oy
http://www.viivijawagner.net

Kustantaja: Arktinen Banaani
Taitto: Lopsi Ltd. Oy
Paino: Painotalo Auranen Oy, Forssa 2005

ISBN 952-5602-02-8

(Klikkaa strippejä niin näet ne suurempana)

2 vastausta artikkeliin “Pois alta, Matti ja Mervi – meillä on Suomen luetuin parisuhde”

  1. Hyvä strippisarja on ihme. Lassi ja Leevi on yksi, tämä toinen. Helposti sitä kritisoidaankin kun ei muisteta tarjonnan yleistä suruisaa tasoa, mutta itse en ole löytänyt kuin riemastuksen aiheita. Toinen ihme on että jaksaa vetää samaa vuodesta toiseen.

  2. Viivi ja Wagner on harvinaisen tylsä, joitakin aivan hervottomia vitsejä, mutta muut ovat sellaista tuubaa, että aiheuttavat myötähäpeää. Paras tällä hetkellä julkaisussa oleva strippisarja on Zits (suomeksi Jere?), joka vetää jossain määrin vertoja Lassille ja Leeville.

Kommentit on suljettu.