Tommu ja Rauski: mustaa huumoria elämän laitapuolella.

Isännän ja puhuvan lemmikin suhteesta on tehty sarjakuvia ennenkin, nyt on tarjolla myös suositeltava kotimainen vaihtoehto. .

Lupaava uusi omakustannealbumi on 32-sivuinen Tommu & Rauski 1: Tommu, sulla ei ole enää mainittavaa elämää. Henkilöt ovat alkoholisoitunut ja mielenterveysongelmainen Tommu sekä hänen suorapuheinen kissansa Rauski . Tekijän mielestä tällaisia sarjakuvia ei juuri tehdä, mutta minulle tulevat mieleen heti Dilbert ja Vastakarvaan. Eikä Viivi ja Wagnerkaan ole kaukana. Pelkistetyt taustatkin tuovat viimeksimainitun mieleen.

Vitsejä Tommulle ja Rauskille ei ainakaan ole muualta haettu. Ne ovat aivan uusia, kekseliäitä ja mikä tärkeintä: hauskoja ja räävittömiä. Stripit ovat kolmiruutuisia, pari vähän pidempää on seassa ja jotkut stripit jatkuvat seuraavaan. Loppua kohden räävittömyydet jäävät vähemmälle, ja tulee mieleen että tätähän voisi joku oikea lehtikin julkaista. Hahmoja kun kehittää elävimmiksi, niin tästä voi tulla vaikka mitä. .

Tekijänimimerkki Ribül on 25-vuotias helsinkiläinen restonomiopiskelija Risto Sippola, joka kertoo itsestään: ”Olen aina ollut kiinnostunut populaarikulttuurista. Aloin piirtämään sarjakuvia varmaan siksi, että halusin olla jotenkin osa sitä. Yksinkertaisesti myös tekemisen puute rohkaisi kokeilemaan piirtämistä. Otin vain kynän käteen ja aloin piirtää. Tämä ensimmäinen albumini syntyi vuosien 2001-2003 välisinä joutohetkinä.” .

Albumi on mustavalkoinen, värikansilla.

Albumia voi tilata tekijältä:
sippolaristo@hotmail.com
tai ostaa sen Fennica Comicsista Helsingistä tai Galleria Rajatilan Laitapuodista Tampereelta.

Yksi vastaus artikkeliin “Tommu ja Rauski: mustaa huumoria elämän laitapuolella.”

  1. Hinta vaihtelee vähän noissa kaupoissa, mutta silti ehdottomasti hintansa väärti.

Kommentit on suljettu.