Batman-piirtäjä Jim Aparo kuollut

Suomalaistenkin Batman-lehtien suosikkipiirtäjä Jim Aparo kuoli 19.7.2005 72-vuotiaana sairauden johdosta.

Jim Aparo aloitti sarjakuvapiirtäjän uransa 1963 piirtämällä vuoden kestänyttä sarjakuvaa connecticutilaiseen sanomalehteen.

Vuonna 1966 Dick Giordano palkkasi hänet Charlton -yhtiön sarjakuvalehtien piirtäjäksi. Siellä hän teki mahdollisimman monentyylisiä lehtiä lännensarjakuvista romanttisiin lukemistoihin.

1960-luvun lopulla DC:lle siirryttyään Aparo aloitti Vesimiehellä ja Aavemuukalaisella. Sitten häntä pyydettiin piirtämään Batmanin team-up-seikkailuja esittäneeseen Brave and the Bold -lehteen, numeroon 98, jälkimmäisen ja Lepakkomiehen kohtaaminen. Ja loppu on historiaa. Aparo piirsi ja tussasi lähes jokaisen lehden numeron hamaan loppuun asti. Viimeinen numero oli # 200. Lehden seuraaja oli Batman and the Outsiders, jonka toiseksi luojaksi Aparo siis tuli. Samoihin aikoihin Aparo piirsi DC-universumin voimakkaimman hahmon, The Spectren edesottamuksia, aina silloin tällöin kun lehti yleensä ilmestyi.

1980-luvun lopulla ja 1990-luvun alussa Aparo piirsi paljon Batmanin ”normaalilehtiä”, Batmania ja Detective Comicsia. Näistä hänet Suomessa parhaiten tunnetaankin. Piirrettyään pätkän Vihreän Nuolen seikkailuja samaan aikaan hän jäi eläkkeelle, vaikka tekikin muutaman kannen silloin tällöin.

http://www.comicbookresources.com/news/newsitem.cgi?id=5624

3 vastausta artikkeliin “Batman-piirtäjä Jim Aparo kuollut”

  1. No voi rutto tätä vuotta. Ensin meni Irv Novick, ja nyt toinen aivan ässä lepakkotaiteilija. Vaikka äijä 80-luvun lopulla alkoi vähän väsyä, Aparon 70-luvun tuotokset olivat kyllä huikeita. Anatomia, varjot ja kuvakerronta olivat tarkkaan hallussa. Kerrassaan harmittava uutinen tämä.
    Rmäki

  2. 🙁

    Aparon varhaista Vesimiestä on muuten julkaistu yksi numero suomeksi Jätissä 2/70. Hyvin toimi miehen kynä jo silloin.

  3. Sen verran täytyy vielä kuollutta hevosta (huono) piiskata, että lueskelin just aamulla vastikään ilmestynyttä Aparon WRATH OF SPECTRE -kokoelmaa. Upeata jälkeä, kerrasaan tolkuton draivi ukon piirroksissa, liki Adamsin veroista kaikin puolin. Suosittelen!

Kommentit on suljettu.