FC Palloseura tykittää jälleen

Monen vuoden tauon jälkeen saatavilla on jälleen uusi albumi kutosdivarin joukkueen edesottamuksia.

Sarjakuvana FC Palloseura on tosin Mestarien liigan tasoa, kuten takakannen teksti mainostaa ihan ansiosta. Ongelmana tällä Suomen Sarjakuvaseuran Puupää-hattu -palkinnolla erikseen palkittujen Pauli Kallion käsikirjoittamalla ja Pentti Otsamon piirtämällä sarjakuvalla ei olekaan taso, vaan levityskanavan puute. Nämäkin sarjat ovat ilmestyneet viidessä eri lehdessä sekä yhdessä kirjassa ennen kuin saatiin albumi kasaan. Ilmeisesti monet lehdet katsovat tämän olevan liian rajattu aihe.

Sivut 4-11 ovat ilmestyneet Helsingin Sanomissa vuoden 2000 EM-kisojen aikaan. Sivut 12-21 on laadittu erääseen nuorisovalmennusta käsittelevään kirjaan. Niissä pääosassa onkin futisjuniori Teemu ja uutena hahmona kaverinsa Jaana. Sivut 22-43 ovat ilmestyneet Suomen Palloliiton Futari-lehdessä. Sivujen 46-55 sarjat ovat ilmestyneet vuoden 2002 MM-kisojen aikaan Iltasanomissa, Aamulehdessä ja Turun Sanomissa, tässä ne on päivitetty viittaamaan kesän 2004 EM-kisoihin. Kokosivun kuvat sarjojen välissä sekä lopun pidempi sarja on laadittu tätä albumi varten.

Futari olisikin oiva ilmestymiskanava FC Palloseuralle. Se ilmestyy vain valitettavasti sen verran harvoin, että seuraavaa albumia saanemme taas odottaa vuosia. Pian Futarissa alkavaa neliväristä versiota kuvittaa tuorein Puupäähatun voittaja, Jii Roikonen.

Aikaisempiin albumeihin verrattuna on selvästi hajanaisempi, johtuen pitkästä aikavälistä jolla sarjat on laadittu. Samoin junioriosaston sarjat ovat selvästi eri kohderyhmälle. Mutta yhä edelleen laadukasta työtä kaikin puolin.

Pauli Kallio ja Pentti Otsamo
FC Palloseura – Veskari ohrapellossa

ISBN 952-5194-94-9 / Nid. / kl 8532
Hinta 10 euroa

http://www.sammakko.com