Kontio kaupungilla

Monipuolisena graafikko-kuvittajana toimineen Virpi Liinojan ensimmäinen omakustannesarjakuva-albumi ”Karhujen kaupunki” on ilahduttavan tunnelmallinen.

Virpi Liinoja: Karhujen kaupunki
omakustanne, 2005
32 s, mv
ISBN: 952-91-8328-3

Lahden Muotoiluinstituutin sarjakuvan erikoistumisopintojen lopputyönä valmistunut 32-sivuinen kirjanen kertoo talviuniltaan heräävän Mesikämmenen harhailuista ympäri Helsinkiä. Reissullaan ”karhujen kaupungissa” Kontio löytää kanssatovereitaan yllättävänkin paljon…

Liinojan kädenjäljestä huokuu tietynlainen tekemisen helppous. Kuvat ovat samalla sekä hyvinkin huolettomia että äärettömän tarkkoja, ja etenkin tapahtumapaikat ovat helposti tunnistettavia. Leppoisaa lukunautintoa lisää myös soljuvasti etenevä kuvakerronta.

Vaikka tarinassa itsessään ei ole ainuttakaan puhekuplaa, kertomus ei silti jää äänettömäksi. Ainakin itselläni alkoi välittömästi albumia lukiessani soida jonkinlainen tapahtumia säestävä instrumentaalikappale päässä. ”Karhujen kaupunki” toimisikin varmasti oivallisesti myös animaationa.

Strippimuotoista albumia on myynnissä Akateemisessa kirjakaupassa ja Kiasmassa Liken kirjakaupassa.

Yksi vastaus artikkeliin “Kontio kaupungilla”

  1. Tämä on hieno pieni kirja. Sopii hyvin omaan tunnelmointikäyttöön sekä lahjaksi maalaisserkulle tahi ulkomaalaiselle ystävälle.

Kommentit on suljettu.