Ankka-sarjakuvien tekijäkaartiin uusi suomalaistekijä

Pohjoismainen erikoisnumero
Pohjoismainen erikoisnumero

Viikon 24 Aku Ankka -lehdessä tekee ensiesiintymisensä uusi suomalainen ankkakäsikirjoittaja, kirkkonummelainen Kai Vainiomäki.

Kai Vainiomäki (26) teki lapsuudenunelmastaan totta ja käsikirjoittaa nyt suosikkisarjakuvaansa. Hän tarjosi tanskalaiselle Disney-sarjakuvien tuottajalle piirtämäänsä Ankka-juttua maaliskuussa 2003. Toimittaja ei lämmennyt miehen piirroksille, mutta innostui käsikirjoituksesta niin, että osti sen oitis. Pizzanpaistajan ja postimiehen hommat vaihtuivat Ankka-sarjojen käsikirjoittamiseen.

Vainiomäen kynästä on tähän mennessä syntynyt kahdeksan julkaistavaksi hyväksyttyä ankkatarinaa, jotka nähdään tulevissa numeroissa. Uransa uusi käsikirjoittaja aloitti kymmensivuisella sarjalla ”Ei perheen pienimmille”. Tarinan on kuvittanut norjalainen Arild Midthun.

Vainiomäen tarinan piirsi Arild Midthun
Vainiomäen tarinan piirsi Arild Midthun

Aku Ankan numero 24 on pohjoismainen numero ja siinä esittäytyvät Vainiomäen ja Midthunin ohella tanskalaiset Gorm Transgaard, Andreas Pihl ja Mårdøn Smet, ruotsalainen Per Hedman sekä suomalainen Kari Korhonen. 15.6. ilmestyvässä lehdessä Vainiomäki ja Midthun esitellään haastatteluin.

Lähde: Sanoma Magazinen tiedote

Keskustelua Kai Vainiomäestä Kvaakissa

http://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php?topic=3390.0

5 vastausta artikkeliin “Ankka-sarjakuvien tekijäkaartiin uusi suomalaistekijä”

  1. Mainiota, lisää kotimaisia tekijöitä :3 *applause*
    Pitänee ostaa lehti kun en tilaa <<;

Kommentit on suljettu.