Kupla.net ihka uusissa kuoseissa

Suomen sarjakuvaseuran nettisivut ovat uusiutuneet. Ulkoasun lisäksi monet sisällölliset asiat ovat muotoutuneet uusiksi ja päivitysjärjestelmän myötä sivujen sisältö päivittynee aikaisempaa aktiivisemmin.

www.kupla.net
www.kupla.net

Kvaakin lukijoiden huomio kiinnittyy etusivun alalaidassa näkyviin Kvaakin keskusteluiden ja uutisten otsikoihin. Kyseessä on Kuplan ja Kvaakin historiallinen mediakumppanuussopimus, jossa kumpaistenkin sivustojen seuraajia informoidaan toistensa tekemisistä. Myös esim. linkit päivittyvät yhteisestä tietokannasta molempiin sivustoihin.

Tekijämatrikkeli on muuttunut päivitysjärjestelmän myötä. Uusi systeemi mahdollistaa palvelun, jolla seuran jäsenet voivat anoa sähköisellä lomakkeella oikeuden matrikkelisivuun. Myönteisen päätöksen mukana tekijä saa tunnukset, joilla hän voi itse käydä päivittämässä tietonsa ajan tasalle vaikka päivittäin. Uusi matrikkeli on tarkoitettu kaikille sarjakuva-alan tekijöille, ei ainoastaan sarjakuvapiirtäjille. Tekijät ovat luokiteltu piirtäjien lisäksi mm. kääntäjiin, opettajiin, kustantajiin ja sarjakuvatutkijoihin. Jokaisella tekijällä voi olla perustietojen ja mini-CV:n lisäksi omakuva (tai kuva sarjakuvahahmosta) sekä 3 näytekuvaa sarjakuvista, näyttelyistä tai vaikkapa kustantamonsa 5-vuotisjuhlista. Matrikkelin kautta mahdolliset työnantajat tai palautteen antajat voivat ottaa yhteyttä suoraan tekijään palautelomakkeen kautta.

Sivustolla on myös lukuisia pienempiä muutoksia. Jokaisesta tulevasta Sarjainfosta (ja useista vanhemmistakin) on kannen ja sisällysluettelon lisäksi näytillä yksi näyteartikkeli. Sarjainfon sisällysluetteloista voi hakea sanahaulla mainintoja mm. suosikkitekijöistään.

www.kupla.net

14 vastausta artikkeliin “Kupla.net ihka uusissa kuoseissa”

 1. Tekijämatrikkeli on aika huvittava, kun siellä on yhteensä joku kymmenen nimeä. .. Tuossa muodossa ei oikein palvele tarkoitustaan. Muistaakseni aiemmin siellä oli tosi paljon tekijöitä…. Muutenkin sivuille ehkä kannattaisi laitta enemmän sisältöä ja informaatiota. Kyllähän Seuran pääasiallinen toiminta tuossa hahmottuu, mutta ei moille sivuille ole mitään tarvetta mennä uuudestaan…

 2. Uudessa kuosissa tai uusissa kuoseissa, sanoisin… vai liekö tahallista otsikkosemimonikoittelua?

 3. ”Tekijämatrikkeli on aika huvittava, kun siellä on yhteensä joku kymmenen nimeä. .. Tuossa muodossa ei oikein palvele tarkoitustaan.” Pikkusen kyllä huvittaapi tämä. Mitä kohtaa seuraavasta et ymmärtänyt? ”Tekijämatrikkeli on muuttunut päivitysjärjestelmän myötä. Uusi systeemi mahdollistaa palvelun, jolla seuran jäsenet voivat anoa sähköisellä lomakkeella oikeuden matrikkelisivuun.”
  Vanhan matrikkelin tiedot olivat ”tuoreimmillaankin” useamman vuoden takaa, ja parhaimmillaan niitä ei edes voinut päivittää, koska tekijä ei ollut toimittanut uusia yhteystietoja tietojensa tarkistamiseksi. Puhumattakaan siitä että seuralla ei edelleenkään ole yhtään palkattua työntekijää vissiin.

 4. Niin, yksi tämän uutisen tarkoitus oli kai houkutella tekijöitä lisäämään tietojaan (ja myös ylläpitämään yhteystietojaan) uudistettuun matrikkeliin. Tässä siis haettiin pikemminkin ajan tasaisia ja tiedottavia sivuja kuin mahdollisimman laajaa (osin vanhentunutta) sivustoa.

 5. No hieno homma. Onnea ja menestystä. Sitä hiukan ihmettelin, kun en mistään kuplan sivulta löytänyt mainintaa Kvaakista tai linkkiä. Löysikö joku muu?

 6. ”No höh, siinähän se on valtavalla heti etusivun alalaidassa.”

  No siinähän se. Kuinka en sitä eilen huomannut. Taisi olla vauhtisokeutta. Oikein hyvä ajatus tuo symbioosiajattelu.

 7. Mutta siinä ei kyllä taida olla linkkiä suoraan Kvaakin etusivulle, ainakin hetken klikkailu vei suoraan keskusteluun tai uutisiin, joista toki pääsee jatkamaan. Jäin miettimään että tätäkö tarkoitit, mutta ei ollut vielä aikaa vastata ennenkuin nyt.

  Alhaalla olevista tekstilinkeistä ”etusivu” ei toimi.

 8. Kiitoksia kaikille palautteesta! Virheet on korjattu ja muutosehdotuksiinkin reagoitu. Kaikki sankoin joukoin liittymään Suomen sarjakuvaseuraan ja tekijämatrikkeliin anomaan omaa sivua…

 9. Mielestäni ulkoasumuutos ei ole alkuunkaan onnistunut – pääsyynä tähän on voimakas taustakuvio, joka sekoittaa koko sivun layoutin epämääräiseksi muussiksi. Taustan värikään ei sovi kokonaisuuteen.

  Vanha sivu oli varsin sympaattinen, joten heräsi kysymys, miksi korjata vanhaa jos se toimii. Tämä kun ei oikein toimi.

 10. Olen samaa mieltä kuin Markus. Taustakuva tekee sivun luotaantyöntäväksi ja vaikeasti luettavaksi. Monet graafiset suunnittelijat ovat niin täynnä itseään, että haluavat kiinnittää muiden huomion juuri hänen tekeleeseensä. Hyvää suunnitteluahan ei huomata, mutta huono hyppää silmille. No, on sekin keino kerätä huomiota. Minä kyllä suunnittelisin kauniin ulkoasun ja laittaisin alalaitaan pienellä tiedon suunnittelijasta.

  Sivustosuunnittelijaa etsivät kyllä etsivät vaikka suurennuslasin kanssa tekijän nimen, jos sivun suunnittelu on onnistunutta.

Kommentit on suljettu.