Sarjakuvakoulut kutsuvat

Viime vuosina on Suomeenkin saatu ilahduttavan paljon sarjakuvakoulutusta. Suomessa toimii tällä hetkellä kolme koulua, joissa voi opiskella sarjakuvaa ympäri vuoden. Niihin on haku juuri nyt.

Aherrusta Limingan koulussa.
Aherrusta Limingan koulussa.

Kouluista vanhin, Limingan taidekoulu, on järjestänyt opetusta vuodesta 2000 lähtien. Tänä lukuvuotena (2005-2006) linjalla opettavat Keijo Ahlqvistin ja sivarivuotensa huhtikuussa 05 aloittaneen Ville Rannan lisäksi useita vierailevia opettajia. Hakijat hyväksytään ilmoittautumisjärjestyksessä, mutta lukuvuoden alkaessa (15.8.2005) voi vielä tiedustella vapaita paikkoja. Opiskelijan tulee olla vähintään 16 vuotta. Linjalla on joka vuosi opiskellut 25 – 35 opiskelijaa, joista osa on jäänyt opiskelemaan sarjakuvaa tai muita taiteita toiseksikin vuodeksi. Majoitus on koulun yhteydessä. Koulutus kuuluu opintotuen piiriin.

Tulevana syksynä (1.9.2005) käynnistyy kolmannen kerran vuoden kestävät sarjakuvan erikoistumisopinnot Lahden ammattikorkekoulun Muotoiluinstituutissa. Opintojen laajuus on 60 opintopistettä ja ne suoritetaan ns. monimuoto-opiskeluna viikonloppuisin (to-la). Koulutus kuuluu erikoistumisopintolinjoihin, joten sinne hakevilta edellytetään alaan jotenkin liittyvää ammattikorkeakoulututkintoa tai vastaavaa ja noin parin vuoden työkokemusta. Asiantuntijoina, opintokokonaisuuden suunnittelijoina ja vetäjinä toimivat Kvaakistakin tutut Reima Mäkinen ja Johanna ”Roju” Rojola. Kurssilla vierailee useita opettajia ja luennoitsijoita LAMKista ja sen ulkopuolelta. Haku linjalle loppuu 15.5.2005.

Syksyllä 2004 alkoi sarjakuvaopetus myös Kymenlaakson kansanopistossa Kouvolan lähellä Anjalankoskella. Tänä syksynä opetus laajenee kokovuotiseksi, mutta opistossa voi myös opiskella erikseen syksyn peruslinjan ja kevään erikoistumislinjan. Linjalla opiskellaan myös kuvitusta. Linjalla opettajana toimii mm. Karri Laitinen. Hakemukset käsitellään parin viikon välein opintojen alkamiseen (22.8.2005) asti. Kevään erikoistumislinjalle on haku erikseen. Myös kesken lukuvuoden voi tiedustella vapaita paikkoja. Koulutus kuuluu opintotuen piiriin.

LISÄTIETOJA

Limingan taidekoulun sarjakuvalinja
www.limingantaidekoulu.com/
www.kvaak.fi/keskustelu/index.php?topic=2643.msg50635;topicseen#msg50635
www.limingantaidekoulu.com/blogiarkisto/

Lahden Ammattikorkeakoulun Muotoiluinstituutin sarjakuvan erikoistumisopinnot
www.lamk.fi/mi/haku.html?action=nayta&kurssiid=904/

Kymenlaakson kansanopiston sarjakuvan ja kuvittamisen linja
www.kyka.fi/fr_kansanopisto.htm

2 vastausta artikkeliin “Sarjakuvakoulut kutsuvat”

  1. Lahden sarjakuvalinjan hakua on pidenetty 20.5 asti. Vielä ehtii hakea.

Kommentit on suljettu.