Hannu Eskon kesä 2004

Hannu Eskon kesä 2004 piti sisällään niin sydänsuruja, syväluotaaviapohdiskeluja kuin masturbaatiota mm. Laihialla. Kaiken tämän ja paljonmuuta Esko tuo rohkeasti kaiken kansan nähtäväksi samannimisessäpäiväkirjassaan.

Hannu Esko: Päiväkirja – Hannu Eskon kesä 2004
Happy Horse Comics
340s, mv, liimaselkä
ISBN 952-99536-0-7
hinta 20 e


Hannu Eskon päiväkirjamerkinnät lähtevät liikkeelle toukokuunpuolivälistä, Limingan taidekoulun lukuvuoden loppupäivistä. Joensimmäisillä sivuilla Esko tunnustaa lukijoilleen koko päiväkirjaasävyttävän erodilemman; jos päätyy tyttöystävän kanssa erijatko-opiskelukaupunkeihin, tulisiko silloin erota, vaikka tyttöystäväkaukosuhteeseen uskoisikin?

Sydänsuruhaikailujenlisäksi järkälemäiseen opukseen mahtuu toki myös muutakin, muun muassatyönarkomaniaa, valintakursseja ja nuoren miehen ylitsepursuavaaseksuaalisuutta.

Päiväkirjantyyli tuo sekä piirroksellisesti että kerronnallisesti vahvasti mieleenVille Rannan ja tämän päiväkirjatuotokset. Paikoitellen Eskonpiirrosjälki on hyvinkin ilmeikästä ja osuvan kuvailevaa, toisinaantaas ruutua saa katsoa pidempäänkin tapahtuman hahmottamiseksi. Albuminjälkipuheessa Hannu Esko tosin kertookin päiväkirjaprojektinlähtökohtana olleen ”tehdä sarjista ilman itsekritiikkiä”. Omastamielestäänkin tekijä tuntuu onnistuneen ainakin osin tavoitteessaan;kuvista tosiaan näkyvät fiilikset – mikä päiväkirjan kyseessä ollessaonkin kenties kaikkein tärkeintä.

Albumin340 sivua luovat parikymppisestä Hannu Eskosta kaunistelemattoman jasitä kautta juuri inhimillisen kuvan. Omantunnontuskissaan paikoinvarsin syvällisiinkin mietteisiin uppoutuva nuorukainen kertoo kesän2004 pääkohdat suoraan niin kuin ne tapahtuivat, mitään lisäämättä taipois jättämättä.

Albumin ”traileri” ja tilausohjeet kustantamon kotisivuilta.
Tekijän aiemman albumin arvostelu Kvaakissa.