Titeufin treffiongelmat

Sveitsiläissyntyinen Zep palkittiin viime vuonna Angoulemen sarjakuvafestareilla Grand Prix’llä. Zepin piirtämä ja kirjoittama sarjakuva Tieteuf on Ranskan myydyimpiä uusia albumisarjoja.

Zep: Titeuf 6
Nadia menee naimisiin
Alkuteos Nadia semarie
Käännös: Liisa Leppänen
ISBN 952-469-264-3
48 s. 4-väri

Meillä sarjan kuudentena osana julkaistu albumi on Titeufin (laus: titöf) ensimmäinen pitkä tarina. Titeuf on 8-10 -vuotias töyhtöpäinen pojankoltiainen, joka touhuaa kavereittensa kanssa kaikenlaista. Sarja on melko tyypillinen ”kid strip” – tyyliin Pikku-Piko tai Kid-Paddle. Tavanomaisuudesta huolimatta sitä on myyty pyöreät 1,4 miljoonaa kappaletta per albumi.

Koulun luokkajuhlat diskoineen ovat lähestymässä. Titeufille se tuottaa kovasti päänvaivaa, hän haluaisi kutsua juhliin ihastuksensa Nadian. Mutta hän ei uskalla, eihän hän edes tiedä mitä tyttöjen kanssa treffeillä tehdään. Neuvoa on koetettava löytää. Kaiken kukkuraksi Nadia näyttää styylaavan jo jonkun toisen kanssa! Tieteuf koittaa keksiä monenlaisia konsteja saadakseen Nadian ja salaperäisen tyypin välit poikki. Tästä seuraa tietenkin sarja kaikenlaisia kommelluksia.

Osa kohtauksista jopa myhäilyttää, mutta muuten juttu tuntuu pitkitetyltä. Loppuyllätyksen – tai ”yllätyksen” – ainakin aikuislukija keksii heti alkuun. Parhaimmillaan kaverusten touhut ja sanailu tuo mieleen Goscinnyn ja Sémpen Pikku Niket, useimmiten kuljetaan kuitenkin tasaiseksi tallatuilla poluilla. Kaikkein tavanomaisimmat sievistelyt on onneksi osattu ohittaa, ja vähän vaikeampiakin aiheita uskalletaan käsitellä mukavallakin huumorilla. Piirrostyö ei myöskään ole aivan kaikkein perinteisintä, vaikka hahmoilla isot pottunokat onkin.

Sujuvaa ja helppolukuista viihdettä kaikenikäisille.

Uutinen Kvaakissa: Angoulemen Grand Prix Titeufille ja Zepille

Aikaisemman albumin arvostelu