Marvelin tulos julki

Marvelin nettomyynti kohosi vuonna 2004, 513 468 tuhanteen dollariin, kun se edellisenä vuonna oli 347 626 tuhatta taalaa. Kasvu ja tuotto tulivat viime vuonna yksin omaan lisenssioikeuksien myynnistä, kun edellisenä vuonna myös lelut olivat kannattaneet hyvin. Marvelin nettotulot kutistuivat 151 648 tuhannesta dollarista 124 877 tuhanteen. Yhtiö toimii kolmella erillisellä sektorilla, joista se ja ilmoittaa tuloksensa. Nämä ovat: viihde ja oikeuksien myynti, sarjakuvien julkaiseminen sekä lelut.

Marvel -sarjakuvia julkaisee Suomessa Egmont-Kustannus
Marvel -sarjakuvia julkaisee Suomessa Egmont-Kustannus

Kustannusala tuotti 85 943 tuhatta $ ja oikeudet yhtiön hahmojen käyttämiseen erilaisissa tuotteissa ja elokuvissa 214 734 tuhatta. Lelut myivät 212 791 tuhatta. Viimeksi mainittu sakkasi edellisvuodesta, sillä Taru sormusten herrasta ja Hulk eivät enää tuntuneet kiinnostavan lapsia ja keräilijöitä. Toisaalta Spider-man 2 elokuva ei yksin riittänyt pitämään lelumyyntiä edellisvuoden vauhdissa. Bisneksenä lelut olivat näistä kolmesta nyt Marvelille huonoimmin kannattava. Tuotteiden kaupasta koituviin kuluihin upposi noin 3/4 tuloista kun sarjakuvissa voittoa tuli yli kolmannes myynnistä. Vaikka leluja myytiin noin 60 000 000 dollarilla yli vuoden 2003 myynnin, niistä saatu nettovoitto pieneni noin 20 000 000 dollaria. Tuotto oikeuksien myynnistä oli puolestaan yli 70% ja myyntitulot (brutto) kasvoivat tässä segmentissä peräti 89%!

Fantastic money

Yhtiön hallituksen puheenjohtajan, Morton Handelin, suulla Marvel ilmoittaakin selkeästi olevansa yhä enemmän yhtiö joka myy ja hallinnoi omistamiensa yli 5000 hahmon brandeja. Taloudellisen menestyksen myötä koko Marvel-brandin tilanne näyttää hyvältä. Yhtiöllä on ollut varaa investoida uusmediaan ja erilaisten kuluttajatuotteiden suunnitteluun. ”Yhtiö suuntaa nyt aggressiivisesti tv-animaatioon ja dvd-markkinoille, mikä tukee yhtiön brandia maailmanlaajuisesti.” sanoo Handel. toisaalta yhtiö toimii alalla, jolla oikea ajoitus on tärkeä. Elokuvien, lelujen ja pelien pitää olla juuri oikeaan aikaan kuluttajien ulottuvilla. Esimerkiksi uuden Ihmeneloset -elokuvan (ensi-ilta 8. heinäkuuta) lelumyynniksi on yhtiössä budjetoitu 80 miljoonaa. Elektra elokuva julkistettiin kuluvan vuoden tammikuussa.

Pelejä ja liikkuvaa kuvaa tuotantoputkessa

Tietokonepeleistä Activisionin Spider-Man & Friends luvattiin vuoden ensimmäisellä neljänneksellä ja Fantastic Four toisella. Loppuvuoden Marvel-peleinä mainitaan: Ultimate Spider-Man, X-Men Legends II, Marvel versus EA, Punisher sekä Hulk: Ultimate Destruction. Elokuvakaavailuissa vuodelle 2006 yritetään jopa kuutta näyteltyä leffaa, jotka ovat X-men 3, Iron man, Luke Cage, Ghost Rider, The Punisher ja Deathlok. Vuoden 2007 heiniä olisivat sitten Spideman 3 (ensi-ilta 4.heinäkuuta), Namor, The Hulk ja Wolverine. Vuodelle 2006 lupaillaan lisäksi neljää animaatioelokuvaa (mm.The Avengers 1&2 sekä Iron Man). Piirretty 26-osainen Ihmeneloset tv-sarja pitäisi myös valmistua ensi vuonna.

Numeroilla raskautetun lehdistötiedotteen lopuksi todetaan vielä: ”Marvelin hahmot ja tarinat luodaan yhtiön julkaisuosastolla, joka jatkaa johtavan asemansa kasvattamista usa:ssa ja maailmanlaajuisesti, sekä toimii korvaamattoman arvokkaana henkisen pääoman lähteenä.”

Lähde: Marvelin tiedote

4 vastausta artikkeliin “Marvelin tulos julki”

  1. Nuo luvut eivät taida olla ihan oikein. 9 nollaa on yhtä kuin miljardi (billion). Miljoonassa (million) on vain 6 nollaa. Alkuperäisessä tiedotteessa kun sanotaan ”dollars in thousands” se tarkoittaa että esimerkiksi tulos on 513 468 000 dollaria = n. 513,5 miljoonaa dollaria.

  2. Valitettavia virheitä. Hyvä kun huomasit. Nyt lukujen pitäisi olla oikein.

  3. Mielenkiintoista, että meinaavat pukata noita leffoja tulvina vuosina noinkin paljon. Taisivat vihdoin ja viimein älytä mistä sitä rahaa taotaan.

Kommentit on suljettu.