Christer Nuutisen Doolbyland on Rumban uusi sarjakuva

Kramppeja ja nyrjähdyksiä -sarjakuvan alkuperäisenä piirtäjänä tunnetuksi tullut Christer Nuutisen Doolbyland aloitti ilmestymisensä Rumbassa.

© Christer Nuutinen
© Christer Nuutinen

”Päämääränä oli kehittää sarjakuva, joka mahdollistaisi mahdollisimman laajasti sekä musiikki- että muiden aiheiden käsittelyn.” Näin kuvailee sarjakuvapiirtäjä Christer Nuutinen rock-henkistä Doolbyland-sarjakuvaansa, jonka ensimmäinen jakso nähdään kahden uuden Rumban sivulla 40.

”Ainakin aluksi sarjakuvan lähestymistapa näyttää olevan jopa hieman – syvä sisäänhengitys – esseemäinen! Näillä keinoin totesin saavani aikaan parhaan yhdistelmän faktaa ja sarjakuvilleni ominaista tajunnanvirtaa.”

Pitkän linjan kuvataiteilija Nuutinen muistettaneen ainakin Rumban sivuilla pitkään viihtyneen Kramppeja ja nyrjähdyksiä -sarjakuvan alkuperäisenä piirtäjänä. Nuutinen on edelleenkin monille ”se ainoa oikea” Pauli Kallion arkirealististen tarinoiden kuvittaja. Vaikka Kramppeja ja nyrjähdyksiä on sittemmin siirtynyt muiden tekijöiden käsiin, ei Nuutinen ole levännyt laakereillaan. Viime vuodet ovat kuitenkin pitäneet sisällään hieman vähemmän sarjakuvaa. ”Olen kuvallisen työn lisäksi tehnyt monenlaisia äänijuttuja; lähinnä tehosteita ja musiikkia animaatioihin, peleihin ja taideteoksiin”,Pepe Deluxén Ask for a Kiss-musiikkivideon ohjannut Nuutinen kertoo.

© Christer Nuutinen
© Christer Nuutinen

Mutta kenelle Doolbylandia sitten kannattaa suositella?

”Mielikuvissani siintää henkilö, joka suhtautuu musiikin lisäksi lukuisiin muihinkin asioihin avoimin mielin ja huumorintajuisesti…. Ja joka on heittänyt paskaa-kumileimasimensa menemään.”

Entä nähdäänkö Nuutisen kynänjälkeä vielä joskus Kramppeja ja nyrjähdyksiä -sarjakuvassa?

”Itse asiassa piirsin 28-sivuisen sarjakuvan Asema-kustannuksen viimesyksyiseen Laikku 04-kirjaan, joka kasasi Paulin uusia tarinoita yli satasivuiseksi kokoelmaksi. Yhteistyötä olemme siis tehneet edelleen.

Ensimmäinen Doolbyland sivulla 40. Sarjakuva vuorottelee Simo Frangénin ja Pasi Heikuran Mies-sarjakuvan kanssa.

Tekstilähde: Antti Lähde, Kuvat: Christer Nuutinen