Uusi kotimainen strippisarja

foto: R. Mäkinen
foto: R. Mäkinen

Solja Järvenpään (s.1977) strippi ”Kummajaiset” alkoi ilmestyä Etelä-Suomen Sanomien viikkolehdessä. Viikkolehti, Katu teki Järvenpäästä jutun ensimmäisen ilmestymiskerran kunniaksi torstaina 18.2.2005.

Järvenpää osallistui Sarjakuvan erikoitumisopintoihin Lahden Ammattikorkeakoulussa vuosina 2002-2003. Lisäksi hän on opiskellut mm. radiotyötä ja kudontaa. Hänen strippinsä Olga ja Arttu on nähty kuukauden kotimaisena Ilta-Sanomissa v. 2000, ja myös ensimmäinen omakustanne oli nimetty sarjan mukaan. Viime syksynä Suomen Yrityslehdet julkaisi Järvenpään albumin Helvetin hyvin menee. Tekijä muistetaan myös Nettinartun kantavana voimana Tällä hetkellä Solja Järvenpää opiskelee Lahdessa multimediaa.

(c) Solja Järvenpää
(c) Solja Järvenpää

Ensimmäisen stripin ja haastattelun perusteella Kummajaisista on tulossa nuorten aikuisten elämää kuvaava (parisuhde?)sarja. Päähenkilöillä vaaleahiuksisella tytöllä ja tummahiuksisella pojalla on vampyyrin kulmahampaat. ”Haluaisin tavoitella kummajaisilla sellaista arkea, että lukijakin voi tulla sanomaan, että mullekin kävi just noin”, luonnehtii Solja päämääriään sarjan suhteen.

Mäntsälän, Lahden ja Heinolan ympäristössä ilmestyvän Etlarin levikki on noin 61 000kpl ja sen päivittäinen tarjonta pitää sisällään sarjakuvat: Touhulan perhe, Lassi ja Leevi, Viivi&Wagner, Maisteri Jaatinen, Aapeli, Kamut, Karvinen ja Vastakarvaan.
Viikkolehti Kadun ensimmäinen Kummajaiset strippi oli jostain syystä pikselöitynyt, vaikka Esan Kirjapainossa osataan painaa päivälehden stripit kunnolla.