Kuvataidetta, designia ja kirjallisuutta sarjakuvan siivellä

Tiitu Takalo: Maria
Tiitu Takalo: Maria

Viime syksynä Tyhmä tyttö albumilla debytoineen Tiitu Takalon taidenäyttely, Pyhiä ja Neitsyitä avautuu lauantaina 5.2. Galleria Rajatilassa, Tampereella. Takalo kuuluu niihin sarjakuvantekijöihin, joilla on kuvataiteilijan koulutus. Esillä on maalauksia, piirustuksia, veistos ja ääniteos – mutta ei sarjakuvia.
Ahkerana omakustantajana tunnettu Takalo kertoi kuitenkin väsäävänsä näyttelyyn myös jonkinlaisen lehdykän töiden tiimoilta. ”Teokseni käsittelevät pyhiä ihmisiä, erityisesti naispyhimyksiä, sekä pyhimyslegendoja ja ristiriitaa legendojen ja ihmisten todellisen elämän välillä.” luonnehtii tekijä kolme viikkoa avoinna olevan näyttelyn sisältöä.

Muoti05

Arktinen Banaani ja Juba vievät tunnetut sarjakuvahahmot nyt Helsingissä 4.2. avautuville Muoti05 -messuille! Jussi ”Juba” Tuomola on tavattavissa muotimessuilla pe klo 18-19 ja la 13 – 14 House of Designissa, AB:n osastolla.

”Tampereen kirjamessut”

(c) Juba
(c) Juba

Järjestyksessään kolmas Henki & elämä järjestetään Tampereen Finlaysonilla lauantaina 12.2. Varaslähtöä Henkeen ja elämään haetaan jo perjantai-iltana kun Arktinen Banaani julkistaa Jyrki Paavolan ja Veli-Pekka Alaren Kutri-Helena -albumin.
Tapahtumaan mahtuu pari muutakin sarjakuvajulkistusta. Sammakko kustantaa FC palloseuran, jonka sisällöstä vastaavat Pauli Kallio ja Pentti Otsamo.
Arktisen Banaanin ohjelmassa on myös Jukka Tilsan: Ilma-autolla Kaliforniaan ja uusintapainos Kati Kovácsin toisesta albumista Karu selli.

Kirjapäivän kirjallisesta ohjelmasta poimin seuraavia täkyjä:
Suomen Kustannusyhdistys julkistaa vuoden 2004 kirjatilastot.
11.30 Kati Kovács koululaisten tentattavana
14.30-15.30 Korkeajännitys-paneelikeskustelu: Fakta kohtaa fiktion
Mukana mm. Petri Hiltunen, Asko Alanen, Jouko Sipilä, Jouni Mölsä, Pekka Manninen, Moog Konttinen, Tapani Bagge ja Samson
16.30-17.00 Suuri kirjallisuuskeskustelu:
Mitä romaanissa voi kirjoittaa todellisesta ihmisestä?
mukana mm. Märta ”Henrikin vaimo” Tikkanen ja Panu Rajala
Suomalaiset nykykirjat maailmalla -panelissa on mukana sarjakuvakäsikirjoittajakin tunnettu Johanna Sinisalo. Toistaiseksi hieman sekavana näyttäytyvässä ohjelmassa on myös maininta: Tapani Bagge, Muumi-lehden käsikirjoittaja.

Myyntipöytineen mukana Hengessä ja elämässsä ovat varmaankin tuttuun tapaan niin divarit kuin kustantamotkin Egmontista Likeen.

Kati ja Timppa

16.2.-6.3. Helsingissä nähdään Kati Kovácsin maalauksia ja sarjakuvaoriginaaleja Galleria Dixissä. Näyttelyn nimi: Kutsuin Picasson, Fridan ja Vincentin Suomeen, kuvannee aika hyvin töiden sisältöä. Näyttelyiden helmikuu jatkuu Riiassa, Galleria Bastejssa (tel +371 722505), missä nähdään Kovácsin ja Timo ”Timppa” Mäkelän yhteisnäyttely 22.2.-13.3.

Lisätietoa:
www.sarjakuva.com/kati