Sosiaalisesti rajoittuneet naurattaa yli tuhannen stripin voimin

C ja Plus isännöivät pääosassa Sosiaalisesti rajoittuneita
C ja Plus isännöivät pääosassa Sosiaalisesti rajoittuneita

Suomen Web-sarjakuvan pioneereihin kuuluva strippisarja Sosiaalisesti rajoittuneet on avannut arkistonsa kokonaisuudessaan. Web-sarjakuvana pääsääntöisesti ilmestyvää sarjakuvaa julkaistaan säännöllisesti jo viidettä vuotta. Uusi strippi ilmestyy kuudesti viikossa.

Tiheä ilmestymistahti ei ole aiemmin mahdollistanut kaikkien vanhojen sarjakuvastrippien julkaisua, mutta nyt tekijät ovat avanneet kaikki stripit sisältävän arkiston kaikkien luettavaksi. Arkisto kattaa kaikki julkaistut sarjakuvastripit vuodesta 2000 tähän päivään saakka. Yksittäisiä strippejä on julkaistu yli tuhat kappaletta ja ne kaikki ovat maksutta luettavissa Internetissä osoitteessa http://www.sosiaalisestirajoittuneet.biz.

”Sosiaalisesti rajoittuneiden tärkein julkaisukanava on nyt ja jatkossakin Internet. Uskomme Web-sarjakuvan tulevaisuuteen myös Suomessa.”, kommentoi sarjakuvaa ja käsikirjoittava Ossi Mäntylahti, mutta ei samalla sulje pois mahdollista paperijulkaisua. ”Meille tulee säännöllisesti kyselyitä albumin julkaisemisesta”.

Sosiaalisesti rajoittuneet -sarjakuva kertoo IT-alan ihmisten työstä ja elämästä. Sarjan sankareina esiintyy koodaajakaksikko C ja Plus, eli tietokonekielellä C++. Nörttien työpaikalle viehkeyttä puolestaan suovat lähettityttö Iipee ja miespuolinen Blondisihteeri. Nörttien luja usko tietotekniikan kaikkivoipaisuuteen tarjoaa herkullisen asetelman huumorille. Sarjakuva todistaakin, että IT-alan ihmiset osaavat nauraa itselleen.

Sarjakuvaa käsikirjoittaa Ossi Mäntylahti ja Pekka Piira ja sen taiteesta vastaa Jukka Piira. Vuonna 1974 syntynyt kolmikko on seurannut aitiopaikalta IT-alan ylä-ja alamäet.

Sarjakuvan kotisivu:
http://www.sosiaalisestirajoittuneet.biz

Lähde: Ossi Mäntylahti

2 vastausta artikkeliin “Sosiaalisesti rajoittuneet naurattaa yli tuhannen stripin voimin”

  1. Ottaen huomioon, miten harva ko. sarjan stripeistä on hauska, pitääkö otsikosta matemaattisesti laskea, että yhteensä niitä olisi sellainen parikymmentätuhatta jo piirretty?

  2. Noin 20 000 päivittäistä lukijaa saattaa olla kanssasi hieman eri mieltä. 🙂

    Sosraj ottaa muuten mielellään vastaan vierailevia piirtäjiä ja käsikirjoittajia. Eli jos keksit parempia vitsejä itse, pane postia tulemaan.

Kommentit on suljettu.