Ankkapiirtäjä Daniel Branca kuoli

Daniel Branca menehtyi sydänkohtaukseen Buenos Airesissa, Argentiinassa 28.1.2005. Hän oli syntynyt vuonna 1951. Uransa jo 16-vuotiaana animaatioiden ja mainosten parissa aloittanut Branca opiskeli taidemaalariksi, mutta piirsi Disney-sarjakuvia vuodesta 1977 lähtien. Viime vuodet hän keskittyi maalaamaan ja kouluttamaan uusia piirtäjiä Egmontin piirtäjätalliin.

Brancan kovasti barksmainen ja vauhdikas tyyli teki hänet suosituksi, vaikka hän tekikin sarjakuvia viimeisinä vuosinaan melko harvakseltaan. Taidemaalarinakin menestynyt Branca piti monia näyttelyjä mm. Mallorcalla, jossa hän asui pitkään. Taiteen puolella hänen tyylinsä on sanottu olleen jossain konstruktivismin ja kubismin välimaastossa.

Brancan sarjojen indeksi Inducksissa:
http://coa.inducks.org/coa/c1/creator.php/3/DBr/1

7 vastausta artikkeliin “Ankkapiirtäjä Daniel Branca kuoli”

  1. Noista linkin takaa löytyvistä ei ainakaan n:ot 17 ja 19 olleet Brancaa. 17 on Jippesin.

  2. Thad sez:

    I just looked at those actual issues… You’re right about #17 (U$ 336), but it’s by Schroeder. #19 (DD 318) is credited to Branca in the Gemstone issue.

Kommentit on suljettu.