Historia

Suomen sarjakuvaseura ry perustettiin kansainvälisen sarjakuvanäyttelyn yhteydessä Amos Andersonin taidemuseossa vuonna 1971.

Perustamisestaan asti seura on toiminut sarjakuvan tekijöiden, lukijoiden, keräilijöiden, kriitikoiden, kääntäjien ja tutkijoiden yhdistyksenä. Se tiedottaa sarjakuva-alan tapahtumista niin suurelle yleisölle, kuin yhteiskunnan ja kulttuurin hallintokoneistoille. Sarjainfo-lehtemme tavoittaa monia kulttuurista kiinnostuneita ihmisiä ja se on alan merkittävin tiedotus- ja keskustelukanava maassamme. Keväällä 2001 perustettu Puhekupla-postituslistamme on lähtenyt mukavasti käyntiin. Listaa seuraa jatkuvasti noin sata alan aktiivista toimijaa ja harrastajaa.

Kahdeksankymmentäluvun alusta Suomeen on avustuksellamme perustettu eri puolelle maata kymmenkunta paikalliseuraa. Tuemme paikallistoimintaa myös lainaamalla kokoamiamme sarjakuvanäyttelyitä.

Toimimme yhteistyössä pohjoismaisten sisarjärjestöjen ja vastaavien ulkomaisten yhteisöjen kanssa. Maailman sarjakuvat ry, on ollut -90 luvun puolivälistä asti yksi merkittävistä yhteistyökumppaneistamme.