Täpläkertun kalenteri

Toni Tirri: Leppiz – kalenteri vuodelle 2005
Omakustanne
A5, 28 s. 4-värinen

Mitä ihmettä tämä on? Pikkutuhmia ja melkein härskejäkin leppäkerttuja tekemässä sitä ja vähän tätäkin. Tämä on näemmä jo viides Leppiz-kalenteri ja omannee jo pienimuotoista kulttistatusta(?). Leppiz on tikku-ukkomaiseen tyyliin tehty leppäkerttu eli täplikäs kuoriainen, joka seikkailee naismaailmassa vaihtuvalla menestyksellä. Kaljaakin se taitaa juoda ja ehdottelee naaraskertuille.

Joka kalenteriaukeamalla on yksi iso huumoripitoinen (sarja)kuva ja marginaaleissa juoksee pienempiä vinjetinomaisia pläjäyksiä. Leppiz antaa sellaisen vaikutelman, kuin se olisi syntynyt jonkin tylsähkön luennon aikana muistiinpanojen sivuun konseptiarkin marginaaleihin.

Muutama kuva onnistuu hymyilyttämään ja useampi jää jonkinlaiseksi väliinputoajaksi. Sopii ainakin kakkoskalenteriksi ja herättämään hämmennystä. Muistiinpanotilaa kun päivien kohdalla pahemmin ole. Enemmän statusmatskua, kuin käyttöesine. Painoasu on hyvä.

Kalenteria voi tiedustella suoraan tekijältä: ttirri[at]hotmail.com samoin kuin aiemmin Kvaakissa arvosteltua Sirpaleina-sarjakuva-CD:tä.