Tänään Porissa, Poriconi #2

Tänään kello 11 avautuu Poriconi #2 Porin kulttuuritalo Anniksella, Annankatu 6. Porin sarjakuvafestivaalit ovat nyt toista kertaa Poriconit.

Ohjelma alkaa yhdeltätoista, jolloin esitellään paikalla olevat näyttelyartistit ja myyjät. Ohjelma jatkuu kevään uutuuksilla esittelyllä, ensimmäisenä on vuorossa ulvilalaisen Jari Olavi Hiltusen maagisrealistinen romaani Ahmatova (Warelia).

Poriconin suurin näyttely on kaupunginkirjastolla. Siinä Veli-Matti Ural luo sarjakuvallisen katsauksen Tornion maihinnousuun. Sama Toppilan satamasta -näyttely on parhaillaan esillä myös Oulussa kulttuuritalo Valveen Sarjakuvagalleriassa!

Mikael Mäkisen tekemä Poriconin juliste on herättänyt keskustelua Kvaakissa.

Uutuusjulkaisuna Porissa nostetaan esille conin puuhamiesten tuottama Kylmä metalli #15, jonka sisällöstä on myös näyttely. Jouko Ruokosenmäki on haastattelussa 13.45 uudesta albumistaan Voimat (Egmont).

Sippo Mentunen haastattelee Jiipu Uusitaloa ja Reima Mäkistä iltapäivällä. Aiheena on kauhu- ja skifisarjakuva Suomessa. Petri Hiltunen puhuu tekemistään pelikuvituksista. Kuvituksista on Anniksella myös näyttely.

Mukana on myös kotimaiseen Batman-tuotantoon liittyviä haastatteluja ja lopuksi yleisö pääsee kuulemaan podcastin tekemistä suorana.

Poriconi #2

Menovinkki: Poriconi

Kvaakissa on keskusteltu Poriconista