Tampere kuplii nyt!

Suomalaisen sarjakuvafestivaalikentän tamperelainen vahvistus Tampere Kuplii on meneillään. Lauantaina ja sunnuntaina tapahtuu Tampere-talolla, jonne on levittäytynyt koko joukko sarjakuvatoimijoita ja ohjelmalavoja.

Tampere Kupliin tämänvuotinen ulkomainen kunniavieras on tanskalainen, Nairobissa syntynyt Søren Glosimodt Mosdal. Viime vuonna häneltä ilmestyi ensimmäinen suomennettu albumi, skandinaavisesta mytologiasta ammentava Nastrand – Vainajien ranta (Zum Teufel). Kotimaisina kunniavieraina ovat Kamalan luonnon tekijät, Jarkko Vehniäinen ja Marja Lappalainen Jyväskylästä. Mosdalia jututetaan sunnuntaina, Vehniäistä ja Lappalaista lauantaina.

Perjantaina Sarjakuva-Finlandian saanut Kimmo Lust on Sarjakupla-podcastin Anssi Vieruahon ja Sami Nyyssösen tentattavana lauantaina kello 11. Lisäksi hän signeeraa teoksiaan sunnuntaina kello 11.

Ohjelmistossa on monenlaista, paljon suomalaiselta sarjakuvakentältä tuttuja ja uusiakin tuttavuuksia. Elli Oravainen antaa vastauksia siihen, miten sukeltaa sarjakuviin omin päin. Taiteilijaeläkeläinen Jorma Pitkänen muistelee 50 vuotta täyttävää Näkymätöntä Viänästä.

Tampere-talossa on (Muumimuseon lisäksi) festivaalin aikana Kamala luonto ja Puupäähattu 50 vuotta -näyttelyt. Lisäksi talossa on muita pienempiä näyttelyitä. Pääkirjasto Metsossa muistellaan Hannu-Pekka Miettistä Heinari-näyttelyssä.

Tänään Kupliilla avattiin Kvaak Kirjan ja Zum Teufelin uusin mesenointihanke. Tulossa on Charley’s War eli Charleyn sota.

Kvaak toivottaa sarjakuvapitoista viikonloppua!

Kvaakissa voi keskustella Tampere Kupliista.

Festivaalien sivut.