Kännykkäsarjakuvia taotaan Tampereella

Tampereen sarjakuvaseura ry ja Media Tampere Oy järjestävät 8.-9. marraskuuta työpajan sarjakuvapiirtäjille. Tekijöitä mahtuu mukaan tämän uutisen julkaisuhetkellä vielä 4kpl. Tarkoituksena on kokeilla sarjakuvien välittämistä asiakkaiden matkapuhelimiin. Pajassa rakennetaan mobiilipalvelu, josta yleisö voi tilata osallistujien töitä.

Paja on osa Tampereen MindTrek -viikkoa ja sen tarkempi ohjelma on nyt julkistettu. Maanantaina käydään läpi digisarjakuvan historiaa Suomessa ja maailmalla, sekä kerrataan netti- ja mobiilitöiden menestystarinoita ja epäonnistumisia tapausesimerkkien valossa.
Lisäksi pajassa mietitään digisarjakuvien tuotantoon liittyviä kysymyksiä. Sisällöllisesti tämä kattaa esimerkiksi tekijänoikeudet, tiimityön, käsikirjoittamisen, dramaturgian sekä äänet ja animaation sarjakuvassa.
Pajan teknisessä osassa tutustutaan mm. laitealustoihin, julkaisumahdollisuuksiin ja laskutukseen mobiiliympäristössä. Näillä näkymin vuoden loppuun jatkuvasta kokeilusta ei koidu sarjakuvataiteilijoille kuluja ja tekijänoikeudet materiaaliin säilyvät tekijöillä.

Pajaan sisältyy tarvittava opastus sekä tekninen tuki. Osallistujille tarjotaan myös kurssin aikana tarvittava tekniikka (kännykät 4-8kpl, sim-kortit, skanneri, piirtotaso, Photoshop 3kpl, PC-tietokone 4kpl).
Osallistumisen hinta on 10 euroa ja se sisältää pajan aikaisen kahvitarjoilun. Virallinen ilmoittautuminen tapahtuu web-lomakkeella ja ilmoittautumisaika päättyy 29.10.

Lisätietoja: Reima Mäkinen